Може ли една майка да не познае четиригодишния си син?През

...
Може ли една майка да не познае четиригодишния си син?През
Коментари Харесай

Изчезването на Боби Дънбар: семейна трагедия, обхващаща почти век

Може ли една майка да не познае четиригодишния си наследник?

През август 1912 година 4-годишният Боби Дънбар, дружно с родителите и по-малкия си брат, почиват на езерото Суейс в Луизиана, на 40 км от вкъщи. На 23 август момчето изчезнало.

Майката повикало децата на вечеря, само че единствено едно се отзовало. Преди малко Боби бил пред нея, а в този момент нямало и диря от него. Езерото Суейзи е заобиколено от гъста гора, блата, населявани от алигатори – не е най-хубавото място за фамилна екскурзия с дребни деца. Ласи и Пърси Дънбар, родителите на Боби, претърсили всичко, което могли и отишли ​​в полицията.

Целият свят търсел Боби. Езерото първо било изследвано от водолази, след това хвърлили няколко пръчки динамит, тъй че тялото да бъде изхвърлено от детонацията. Стотина души претърсвали горите и блатата, умъртвили и отворили стомасите на десетки алигатори, които срещнали по пътя.

Съобщения със фотография на момчето били изпратени до всички щати, фамилията предложило премия от 5 хиляди $ (семейството било много богато) за информация за ориста на сина им, а обезпокоените поданици на родния град на Боби Опелусас се присъединили и събра още хиляда $ за премията.

 Боби-Дънбар

Търсенията не дали резултат. Единствената диря били детски следи край гарата.  Осем месеца по-късно, когато възможностите момчето да бъде открито живо съвсем се изпарили, някой докладвал на полицията, че е видял в Мисисипи момче, което наподобява на фотографията от рекламата.

То било с по-възрастен мъж. Полицията бързо разкрила мъжа, а с него и момчето, което в действителност приличало на Боби. Мъжът на име Уилям Уолтърс споделил, че пътува из страната, печелейки от инцидентни работи, а бебето е неговият племенник на име Брус Андерсън.

Ласи Дънбар и Джули Андерсън, която била майка на Брус, били извикани в града, където било намерено момчето. Ласи пристигнала първа. При първата среща тя не разпознала сина си в момчето.

По време на едно пътешестване с чичо си той бил станал доста замърсен, само че когато го измили, Ласи разпознала Боби по бенките по тялото му. Някои вестници писали, че момчето, като видяло Ласи Дънбар, се зарадвало и се втурнало да я прегърне.

Други издания разказват реакцията на момчето като хладна. Все отново Дънбар оповестили, че синът им е открит. В родния им Опелусас фамилията било посрещнато като герои. В тяхна чест бил проведен церемониал и Боби бил возен с пожарна кола по основната улица.

 отвличане

Джули Андерсън доста закъсняла за разпознаването, тя видяла детето когато към този момент било в къщата на Дънбар. Показали й пет момчета на същата възраст и с идентични облекла, единият от които бил Брус. Тя не съумяла да уточни сина си. Но на идващия ден й разрешили да види Брус и тя била уверена, че това е нейният наследник, още веднъж по бенките по тялото.

Семейство Дънбар решили да потвърдят, че Брус е техният Боби посредством съда. И те  спечелили процеса. Те били богати, а Андерсън била бедна. Семейство Дънбар имали съвършена известност, а Джули Андерсън имала извънбрачно дете, което оставила за няколко дни при един чичо, до момента в който отишла да си търси работа, и тези няколко дни се трансформирали в месеци.

Дори показанията на жителите на града, в който известно време Уилям Уолтърс живеел с племенника си, че момчето е било виждано там преди Боби да изчезне, не убедили съда. Боби/Брус останал при семейство Дънбар, до момента в който Уилям Уолтърс бил наказан на пожизнен затвор за похищение на дете.

Джули Андерсън се реалокира в същия град, чиито поданици свидетелстват на процеса. Там тя намерила брачен партньор и ражда седем деца от него. Джули работела като здравна сестра, била обичана и уважавана от съседите. Тя умряла през 1940 година и до последните си дни твърдяла, че Дънбарови са откраднали сина й.

Уилям Уолтърс лежал единствено две години. След като бил освободен, той траял да се скита. Починал през 1945 година и също казвал до последно, че не е отговорен и не е крал деца.

А Брус / Боби, съгласно Дънбарови, си спомнил остарялата си къща, приятелите си и заживял напълно обикновено като наследник на Ласи и Пърси. Той пораснал, оженил се, отгледал четири деца и починал през 1966 година Никога не се съмнявал, че е Боби, а не Брус.

Историята за похищението се е трансформирала в фамилна легенда на Дънбар. През 2004 година внучката на Боби организира лично следствие и убеждава родственици да си създадат ДНК тест. Тестът удостовери, че индивидът, който е именуван Боби Дънбар през целия си зрял живот, е бил Брус Андерсън през цялото това време.

Съдбата на Боби Дънбар към момента е незнайна. Внучката на Боби, т.е. Брус, счита, че най-вероятно алигатор е изял изгубеното дете.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР