Може ли да се прави успешен бизнес извън София? Как

...
Може ли да се прави успешен бизнес извън София? Как
Коментари Харесай

Фирма в Стара Загора използва уникална технология за автомобилни уплътнения

Може ли да се прави сполучлив бизнес отвън София? Как се основава артикул без конкуренция в света и по какъв начин родните нововъведения могат да изведат едно произвеждане на интернационалните пазари. Отговорът потърси Николай Минков в Ст. Загора - районът с най-ниската безработица у нас и най-голяма централизация на компании, по отношение на популацията.

Стара Загора

Една българска компания, част от интернационална група, е единствената в света, която създава сходни гумени уплътнения, с вградени автомобилни стъкла, за международно известни марки коли.

Успехът се дължи на високата точност и ниската себестойност на продукта, реализирани посредством единствена по рода си в света автоматизирана линия.
Георги Колев, шеф " Развитие на планове ": За да произведем този артикул, се наложи да внедрим роботизирани линии, напълно локално произвеждане. Наша разработка са с няколко локални компании. Към момента имаме 3 обмазващи робота, които обслужват в действителност цялата ни система. Произвеждаме стъкло на всеки 15 секунди. Плюс имаме робот, който нанася покритие върху самите уплътнения със скорост към 45 секунди на подробност.
Такава скорост е непостижима при ръчен труд.
Георги Колев, шеф " Развитие на планове ": По този метод себестойността е ниска и това ни дава опция да сме конкурентни и да изнасяме за нашите клиенти, които са " Фолксваген ", " Фиат ", " Рено ", " Даймлер ", " Смарт ", а от скоро работим и за " Пежо ".
Зад всяка машина, даже и зад най-съвременните, стоят хората. А в Стара Загора, където безработицата е едвам 2,8%, те са най-ценният капитал.

Ваня Тутова, шеф " Човешки запаси ": Във компанията работят 998 индивида, като 50% от тях са от Стара Загора, 50% са от района. Возим хора от Раднево, Нова Загора, Странско, от околните села. Заплатите приближават 1000 лева на нашите основни служащи, брутни заплати. Отделяме 25% бонус за положително осъществяване и храним и возим хората си.
За подготовка на чиновниците годишно се отделят по 1 милион и 500 хиляди лева
Ваня Тутова, шеф " Човешки запаси ": Ние избираме да ги образоваме тук, на работното място. Ние работим в тясна връзка с няколко университета - Варненския механически университет, Университета в Габрово и Химико-технологичния в София.
През 2018г. компанията възнамерява да започва лично произвеждане на гумени автоуплътнения. Очаква се да бъдат разкрити нови 200 работни места. Целта е да бъдат отстранени външните снабдители, цикълът да бъде затворен, а крайният артикул да бъде с още по-ниска себестойност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР