Може ли България да остане без газ или за домакинства

...
Може ли България да остане без газ или за домакинства
Коментари Харесай

Няма опасност от режим на тока у нас

Може ли България да остане без газ или за семейства и бизнеси да се вкара режим на тока? Бившият финансов министър Симеон Дянков сподели в ефира на NOVA, че „ има действителна заплаха градове в България да останат без електричество ”. " България ще има газ през зимата, и освен това на търпими цени ", увери в студиото на „ На Фокус ” министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Темата в „ Здравей, България ” разясниха енергийният специалист Боян Рашев и някогашният шеф на ЕСО Валентин Колев. „ По тези аргументи, които загатна някогашният министър на финансите Симеон Дянков, няма да се случи ”. Така Валентин Колев изрично отхвърли опцията за режим на тока на семействата у нас. По думите му в най-лошия случай потребителят автоматизирано минава към снабдител от последна инстанция.

Боян Рашев се съгласи с мнението на някогашния шеф на ЕСО и добави, че токът физически няма да спре, само че щял да настане безпорядък в случай че има банкрути на търговци. На въпрос дали ще издържи електроразпределителната ни система в случай че от ден на ден консуматори решат да преминат към отопление на ток, енергийният специалист отговори, че местни проблеми са вероятни. „ Според мен има много райони в България, където не е вложено задоволително в разпределителната мрежа ”, счита Рашев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР