Може и да не сме се замисляли, но съществува връзка

...
Може и да не сме се замисляли, но съществува връзка
Коментари Харесай

Как да изберем правилното бижу за себе си

Може и да не сме се замисляли, само че съществува връзка между бижутата, които избираме да носим, и тена на нашата кожа. Иначе казано, има бижута, които биха ни подхождали, и такива, които е по-добре да избегнем.

Затова даже и прецизно да следваме стилните трендове и бужутерските материали, наложени в даден интервал, добре е да намерим верния за нас метал и камък, който най-добре ще ни добави.

Металните нюанси, които подхождат на естествения ни цвят на кожата, имат способността да я озарят в допълнение и даже да подчертаят цвета на очите и косата. И противоположното - несъответствуващият нюанс може да укрепи петната по кожата и тъмните кръгове под очите. А в случай че се затрудняваме с избора, ето и някои на практика препоръки.
 Снимка 608305
 

Най-важно е да определим какъв е видът на кожата, която притежаваме. Най-общо тя се дели на топла и студена - според от това какъв брой тъмна или светла е. Но най-важното е да може да осезаем нейния подтон, който е неповторим за всеки човек.

Един от най-лесните способи за това е да използваме бяла тениска, която да сложим тъкмо под врата си. Ако тя изпъква на фона на кожата, може да се причислим към по-топлия вид. А в случай че по-скоро се слива с тена ни, то евентуално сме човек със леден звук на кожата.

Може също да използваме и метода на китката. Просто би трябвало да сложим ръката си под мощна светлина и да следим по какъв начин наподобяват вените ни. Ако са по-скоро зеленикави или жълти, то имаме топъл подтон на кожата, до момента в който синьото и лилавото допускат леден.
 Снимка 608307
 

Цветът на очите също подсказва какъв вид сме. Лешникови, кафяви или кехлибарени очи допускат топъл, до момента в който сините или зелени очи сочат към по-студен звук. Същото важи и за косата. Кафеникавите, кестеняви и медно руси кичури се свързват с топлия загар на кожата, до момента в който ярко русите, сивите и черни коси - към студения.

И в случай че човек е наясно с всичко това, евентуално ще направи най-удачния избор при покупка на нови бижута. Ако се причисляваме към топлата гама, то умерено може да се спрем на злато, рубини, гранати и изумруди. Ако пък сме към студената, лилавото, синьото и розовото сигурно ще ни стоят ужасно. Тогава може да избираме измежду аметисти, аквамарини и розови сапфири, както и всевъзможни бижута от сребро, платина и бяло злато.

Но в случай че не може да бъдем безапелационни във връзка с това каква кожа притежаваме, евентуално просто тя е по-неутрална. Което пък има своя огромен плюс - поради опцията да избираме измежду необятна гама от цветове и във всички ще изглеждаме страхотно
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР