Може да съществува неизвестна планета в края на нашата Слънчева

...
Може да съществува неизвестна планета в края на нашата Слънчева
Коментари Харесай

Съществува девета планета в нашата Слънчева система

Може да съществува незнайна планета в края на нашата Слънчева система, демонстрира ново изследване, написа вестник The Independent, представен от Фокус. Учените спорят от години по отношение на това дали има друга планета в края на нашата Слънчева система.

Въпросът нашумя предходната година, когато беше оповестено, че са били открити доказателства за съществуването на девета планета. След това обаче се оказа, че множеството от изчисленията са сбъркани и че планетата в действителност не съществува. Ново проучване на Мадридски университет Комплутенсе употребява друга техника, съгласно която в действителност има друга планета след Плутон. 

Въпросът се оказва толкоз комплициран заради невъзможността планетата да бъде забелязана непосредствено, защото се намира прекомерно надалеч. Вместо това учените би трябвало да открият нейното битие посредством други данни: да вземем за пример гледайки придвижването на обектите към евентуалната планета. Новото изследване на испанския екип употребява точно този метод. Те са разкрили, че обектите се събират необичайно и са ситуирани по метод, който не би трябвало да е вероятен, в случай че няма огромен обект към тях.
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР