Може да консумираме хляб, яйца, банани и мляко всеки ден,

...
Може да консумираме хляб, яйца, банани и мляко всеки ден,
Коментари Харесай

За да сте здрави: Не прекалявайте с тези продукти

Може да консумираме самун, яйца, банани и мляко всеки ден, само че не би трябвало да забравяме за рекомендациите на експертите. Докато се опитваме да си набавим повече витамини и минерали, можем да предозираме и да навредим на здравето си, написа Bright Side.

Ето какво е целесъобразното количество храна дневно:

2 банана дневно

Бананите обезпечават на тялото жизненоважни хранителни субстанции и фибри. Добре е да хапвате по 2 банана дневно като закуска. Те могат да понижат подуването, да управляват апетита и да заменят модифицираните захари. Експертите споделят още, че бананите не са задоволителни за закуска. В началото те ще ви дадат бърз подтик, само че скоро ще се почувствате още веднъж изтощени и гладни.

7 яйца на седмица

Рисково е да се ядат доста яйца, изключително за хора със сърдечни болести. Специалистите предлагат до едно яйце дневно за множеството хора и по-малко за хора с висок холестерол. Ако сте здрави, може да си позволите по 7 яйца на седмица.

1 чаена лъжичка сол дневно

Възрастните би трябвало да ядат не повече от 6 грама сол дневно - това е към 1 чаена лъжичка. И това количество би трябвало да включва цялата солена храна, която консумирате, в това число сирене, колбас и чипс.

Внимавайте какъв брой сол давате на децата:

От 1 до 3 години - 2 г сол дневно
От 4 до 6 години - 3 г сол дневно
7 до 10 години - 5 г сол дневно
11 и повече години — 6 г сол дневно

4. Една и половина супени лъжици зехтин дневно

Една и половина супени лъжици зехтин дневно ще бъде страховит бонус за вашето здраве. Внимавайте по какъв начин го консумирате. Когато зехтинът се готви на мощен огън, той губи свойствата си.

6 чаени лъжички захар дневно

Изследователите оферират да се употребяват не повече от 6 чаени лъжички захар дневно за множеството дами. Мъжете могат да ядат до 9 чаени лъжички.
Ако пиете една кутия подсладена със захар напитка дневно, без да намалявате калориите другаде, можете да качите килограми.

3 чаши мляко дневно

Специалистите по хранене предлагат възрастните да пият 3 чаши или 732 мл мляко дневно, с цел да получат оптимални изгоди. Но бъдете деликатни, в случай че имате нетърпимост към него.

3 чаши черен чай

9 разнообразни изследвания демонстрират, че пиенето на 3 чаши черен чай дневно понижава риска от инсулт. Все отново внимавайте с тази напитка, в случай че имате бодърствуване или други самостоятелни противопоказания.

4 чаши черно кафе дневно

Няколко изследвания демонстрират, че пиенето на 4 чаши (945 мл) кафе дневно е безвредно за множеството здрави възрастни. Хората, които пият до 4 чаши кафе на ден, имат доста по-малък късмет да развият всевъзможен тип чернодробно заболяване, написа dariknews.bg. Това обаче не значи, че би трябвало да започнете да го пиете, в случай че не го понасяте или имате други медицински проблеми.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР