Може да изглежда парадоксално, но една екскурзия до Европа може

...
Може да изглежда парадоксално, но една екскурзия до Европа може
Коментари Харесай

Най-скъпите и най-евтините дестинации в Европа тази година

Може да наподобява парадоксално, само че една екскурзия до Европа може да е метод за икономисване на пари през 2022 година

Това важи изключително мощно за американските туристи.

Цените на хотелските нощувки паднаха в доста европейски градове, междинните цени на самолетните билети в Съединени американски щати също са намалели, а щатският $ доближи паритет с еврото за първи път от 20 години насам.

Престой от три нощувки в хотел в Париж, който таксува 250 евро на вечер, би коствал на американския клиент към 767 $ през днешния ден, спрямо 841 $ през юли 2019 година, написа CNBC.

Средната цена на най-евтините самолетни билети до Европа е спаднала с 15.1% по отношение на предходната година, съгласно изследване на уеб страницата за онлайн резервации CheapAir.com.

Въз основа на обзор на повече от 24 милиона самолетни билети тази пролет, полетите до Европа от Съединени американски щати са коствали приблизително 908 $ тази година, което е спад по отношение на регистрираните през 2021 година 1070 $.

Пътуващите, които желаят да намерят най-евтините полети до Италия, могат да летят до Милано, където цените на самолетните билети са паднали с повече от 20%, съгласно изследването. Полетите до Венеция и Рим също са намалели, надлежно със 17% и 14%, демонстрира още статистиката.

Полетите до най-посещаваните градове в Европа, като Лондон и Париж, също са намалели с сред 9% и 10%, до момента в който цените на самолетните билети до Дъблин в Ирландия остават непроменени, съгласно CheapAir.com.

Спадове на цените има и при полетите, идващи от съвсем всеки огромен американски град. Едно от изключенията е Бостън, където самолетните билети са поскъпнали с 1.8% до 685 $ за билет.

Но все пак Бостън е вторият най-евтин град в Съединени американски щати, от който може да се лети до Европа. Само Ню Йорк е по-евтин, като междинните самолетни билети до Европа оттова тази година костват приблизително по 636 $.

Много от хотелите в Съединени американски щати в този момент са по-скъпи, в сравнение с бяха преди пандемията, изключително тук-там, като Хамптънс, Хаваите и Колорадо, съгласно уеб страницата за резервации Hotels.com.

Но това не е по този начин в някои райони на Западна Европа.

„ Хотелите нормално покачват цените си, когато търсенето е огромно по време на натоварения летен туристически сезон. Но тази година се ускорява конкуренцията за стаи и цени в топ дестинациите “, разяснява пред CNBC представителят на Hotels.com Мелиса Домен.

През април компанията уточни Мадрид (средно 135 $ на вечер) и Копенхаген (210 $ на вечер) като места с атрактивни хотелски цени за ваканции през август.

Туристическата компания Expedia пък твърди, че хотелските цени в доста европейски градове ще бъдат по-евтини този август, в сравнение с преди пандемията.

Традиционната мъдрост твърди, че вътрешното пътешестване е по-икономично от интернационалното. Но това не е по този начин към този момент две следващи години, съгласно системата за съпоставяне на пътническите застраховки Squaremouth.

Към средата на юли междинната цена на вътрешните пътувания съответно в Съединените щати е с към 500 $ повече от тази на интернационалните.

Но това не важи на всички места. От най-популярните туристически дестинации тази година пасажерите харчат най-вече, с цел да отидат в Гърция, следвана от Италия и Франция.

Средните хотелски цени за нощувка в Гърция са 610 $ в Миконос и 434 $ в Санторини, само че са много по-ниски от на Йонийските острови (204 долара) и Крит (162 долара), съгласно уеб страницата за туристически резервации Holidu.

В Атина е още по-евтино - през април гръцката столица беше оповестена за една от най-добре оценените дестинации за градски почивки за фамилии в света от туристическия уеб страница The Family Vacation Guide.

Според разбора на уеб страницата, междинната дневна цена за едно семейство да посети Амстердам (244 щатски долара) е два пъти по-висока от тази в Истанбул (122 долара).

Лас Вегас пък е класиран като най-скъпия град в света за фамилни ваканции, основно заради цените на хотелските стаи, които са приблизително 399 на вечер.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР