Може да изглежда като сензация, че четирима души от четири

...
Може да изглежда като сензация, че четирима души от четири
Коментари Харесай

Български евродепутати от различни партии заедно срещу пакета Мобилност

" Може да наподобява като сензация, че четирима души от четири разнообразни партии са намерили метод да загърбят партийните си разлики. Факт е, че го направихме. Това не е за първи път, мисля, че няма и да е за финален ". Това съобщи в ефира на " Плюс-Минус " по Нова телевизия евродепутатът Андрей Новаков. По-рано той и сътрудниците му в Транспортна комисия на Европарламента Петър Витанов от Българска социалистическа партия, Илхан Кючюк от Движение за права и свободи и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация, внесоха ремонти в противоречивия пакет " Мобилност ". Очаква се пакетът с ограничения, станал прочут още като проекта „ Макрон “, да се гледа още веднъж през юни.
" Длъжни сме да реагираме без да търсим извинения. Не може паралелно със избавителния проект за Европа, да се вкарва и този пакет. Считам  за малко шизофренично с едната ръка да чертаеш зелени коридори, с които рафтовете на магазините да не остават празни, а в това време да казваш - " На всеки 8 седмици ще се връщате ". Мисля, че изгодите, за която и да е страна, подкрепяща въвеждането на този пакет, са повече политически, в сравнение с стопански. Истината е, че без българските, полските и румънските водачи, доста артикули изобщо няма да пътуват ", сподели още Новаков. Според него възможностите измененията да бъдат признати са по-големи, в сравнение с са били преди година.
" Променихме тактиката си, откакто получихме нов мандат. Въпросът е не просто да се борим против пакета, само че и да го променим по този начин, че да може нашият отрасъл да се напасне. Това ще стане, в случай че камионът не се връща и не се постанова водачът да се връща на всеки 3 седмици ", изясни Новаков. Той разгласи, че се работи и по спомагателни проекти. " Атакуваме наредбата, в случай че може да отпадне. Няма да предлагаме удължение на периода, тъй като считаме, че е полуда да съществува изобщо такова нещо като празен камион да се връща по 2-3 хиляди километра да цапа въздуха. Атакуваме наредбата, само че въпреки всичко в случай че се стигне до такава степен, че да избираме дали на 8 или на 18 седмици да се прибират в България, ще изберем п-малкото зло ", добави Новаков.
Ако се стигне до събиране на болшинство и пакетът " Мобилност " бъде признат в сегашния му тип, той няма да влиза в действие 18 месеца, когато е преходният интервал. През това време България и още няколко други страни ще го даде на съд, с цел да бъде преборен по юридически път, изясни още Андрей Новаков. Според него Европа е оживяла по време на пандемията, точно тъй като не е имало пакет " Мобилност ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР