Може да има пик на безработицата от 20 до 25

...
Може да има пик на безработицата от 20 до 25
Коментари Харесай

Председателят на Федералния резерв: Безработицата в САЩ може да стигне 25%

Може да има пик на безработицата от 20 до 25 % и спадът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за второто тримесечие да бъде с към 20-30 % поради рецесията с CVOID-19, съобщи ръководителят на управителния съвет на Федералния запас Джероум Пауел в изявление за Си Би Ес.
US здравен специалист пред Конгреса: COVID-19 може да ни докара най-мрачната зима Рик Брайт разкритикува самодейността на Доналд Тръмп за отваряне на стопанската система
Икономическата рецесия, провокирана от пандемията, има фундаментални разлики с Голямата меланхолия и растежът на американска стопанска система би трябвало да се възобнови по-бързо макар доста високата безработица и дълбоката криза, счита Паул.

Според него не е допустимо да настъпи нова Голяма меланхолия от вида на тази от 30-те години на предишния век, защото преди пандемията стопанската система е била процъфтяваща, банките са били солидни, а управляващите са взели съответни ограничения.
Снимка: Reuters
Пауел счита, че в този момент е значимо преодоляването на пандемията при неналичието на ваксина или на лекуване, което да е потвърдило лечебните си качества.

В Съединени американски щати се водят диспути сред последователите на бързото отваряне на стопанската система и тези на бавното и рационално рестартиране, с цел да се избегне втора вълна от инфекции.
Броят на инфектираните с ковид в Съединени американски щати надвиши 1,4 милиона Покачва се и броят на починалите
„ Нещата, които за момента имат значение повече от каквото и да е друго, това са медицинските индикатори. Това е разпространяването на вируса. Това са всички неща, свързани с него, като да вземем за пример ограниченията за обществена отдалеченост “, разгласи Пауел.

По мотив на тази дискусия той съобщи, че не Управлението за федерален запас би трябвало да дава препоръки по отношение на рестартирането, само че добави, че колкото повече хора се защищават от болестта, толкоз по-скоро може да бъде отворена стопанската система, добавя „ Ройтерс “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР