Може би сте успели да направите дома си точно такъв,

...
Може би сте успели да направите дома си точно такъв,
Коментари Харесай

Няколко трика при избирането на осветителни тела за дома ви

Може би сте съумели да извършите дома си тъкмо подобен, какъвто го харесвате, след което сте разбрали, че има едно главно нещо, което не е напълно вярно - осветлението. Избраният тип осветителни тела може да способства или да отнеме доста от всяка стая. С помощта и експертизата на Ultralight ще ви разкажем повече за осветителните тела в стаите и какво тъкмо би трябвало да съставлява то, с цел да може да извлечете максимума от това пространство.
Огледала за по-добра естествената светлина
Включването на огледала във вашия дом може да има необикновено влияние, те неотложно прибавят дълбочина към стаята, правейки хола ви да се усеща по-голям. Огледалата също могат да усилят общата светлинна мощ в стаята, защото прибавят отразяваща повърхнина, от която светлината отскача. Може да сложите такива и в спалнята, както и в коридорите преди входната врата.

Насърчаването на дневната светлина в една стая е от основно значение. Използването на огледала, отразяващи светлината, е превъзходен метод за прекачване на естествена светлина из стаята. Това оказва помощ стаята да се усеща по-голяма и по-светла, което води до по-приветлива атмосфера.

Колкото и дейно да съумеете да включите тази дизайнерска концепция в дома си, това не значи, че сте подготвени с всичко. Когато слънцето залезе, ще би трябвало да репликирате равнището на светлина с изкуствена светлина, с цел да осигурите същото количество светлина, което сте имали и денем.

Друга налична алтернатива е да имате фитинг, който е по едно и също време огледало и лампа. Въпреки че това няма да има резултата единствено на огледало, то въпреки всичко ще добави дълбочина, като в същото време добави и светлина към съответна част от вашата стая.
От какъв брой светлина се нуждае стаята ми?
Много значим детайл, който би трябвало да имате поради, когато осветявате всекидневната си или която и да е стая, е какъв брой светлина в действителност би трябвало да има вашата стая. Всичко зависи от размера на стаята.

Не се предлага да имате общото належащо количество лумени единствено в един източник на светлина. Това може да докара до това, че светлината е прекомерно остра в съсредоточена зона и ще остави избрани елементи от хола ви в мрачевина. Трябва да имате най-малко 2-3 вида осветяване, в случай че дневната ви е огромна или пък в дълга форма. В противоположен случай, в случай че решите да четете няма да ви стигне светлината. Ъглите също може да останат тъмни, както и пространства, където мебелите хвърлят сенките си.

Настолни, подови и стенни лампи
Имайки това поради, елементарен метод да гарантирате, че вашата светлина е отмерено разпределена, е да добавите стенни, настолни и подови лампи. Всеки от тях има своя лична изгода и реализира разнообразни резултати.
Подови лампи за всекидневна
Когато осветяваме стая, ние автоматизирано избираме таванни осветителни тела и даже настолни лампи и лампи за картини, само че междинната точка на височина в стаята я подценяваме. Тук една добре подбрана общоприета лампа може да бъде идеалното решение.

Подовите лампи постоянно се считат за остарели, само че това въобще не е по този начин. Например, можете да имате такава, която е по едно и също време декоративна и в това време озарява пространството ви. Mожете да получите огромно многообразие от стилове, от които да избирате, с цел да дават отговор на вашия жанр. Освен това, в случай че ви липсва подово пространство, имаме решение и за това!

Една минималистична подова лампа с ретро дизайн има тънка стойка, което значи, че може да се побере тъкмо там, където имате потребност. Можете да изберете подова лампа майка и дете за вашия хол. Това има преимуществото, че има двойно ръководство на димера, което ви разрешава да решите дали да имате включени и двете лампи или единствено едната. Правейки това съвършено адаптивно.
Настолни лампи за всекидневна
Настолните лампи са идеални, когато слънцето стартира да залязва, само че не желаете таванът ви да свети. Те биха били доста подобаващи до обичан стол или диван, като лампа за четене. Или даже просто да озарите тъмния ъгъл във всекидневната.

Всеки има разнообразни желания във връзка с каква височина би желал да сложи настолната лампа. Въпреки това бихме предложили основата на настолната лампа за маса да е позиционирана към равнището на очите.

Съществуват доста разнообразни стилове, сред които да избирате, без значение дали желаете нещо декоративно, което да добави към привлекателността на стаята, или може би просто се нуждаете от функционална светлина до дивана.
Плафони за стената
Плафоните в хола са идеални за основаване на релаксираща атмосфера и са превъзходен метод за разпространяване на светлината в стаята, с цел да се предотврати концентрацията на светлината в една зона.


Няма тъкмо предписание за това къде би трябвало да поставите плафоните, защото те варират според от предназначението им. Може да желаете да ги поставите по-високо, в случай че имате високи тавани да вземем за пример.

Въпреки това, като общо предписание, би трябвало да помислите за слагането на стенните си лампи на почти 150 см. от пода. Ако планирате да поставите повече от една стенна лампа, тогава бихме предложили сред 2,5-3 метра като уместно разстояние сред всяка, само че това може да варира според от персоналните желания и къде се намира вашето окабеляване.

Ако имате камина, плафоните наподобяват най-добре на към 40-50 см над нея.

Ако лампите са вид стенни миещи устройства, може да предпочетете да ги монтирате над равнището на очите, тъй че да не виждате вътрешността на фитинга. Стенните шайби седят покрай стената и нормално имат дифузьор в основата или горната част на светлината, или от време на време и двете.

Друго нещо, което би трябвало да имате поради е, че в случай че възнамерявате да употребявате стенна лампа като светлина за четене до стол, може да желаете да поставите светлината си по-ниско, с цел да гарантирате, че прожекцията на светлината доближава там, където ви е нужна.

Едно нещо, което би трябвало да имате поради, е дали желаете едностенно или двойно осветяване. Това в действителност се свежда до това какъв брой светлина желаете да се излъчва от този източник. Много стенните лампи имат регулируеми глави, тъй че в случай че сте избрали двойна стенна лампа, можете да измененията посоката на предаваната светлина в две направления, с цел да се напасне по-добре.

Точковите лампи за всекидневна също оказват помощ да се подсигурява, че светлината е оптимално съобразена с вас, което прави още по-лесно прибавянето на светлината тъкмо там, където ви е належащо.
Таванни осветителни тела за всекидневна
Таванните осветителни тела в хола се оферират в доста разнообразни вариации на размер и жанр. Най-вероятно ще имате желание за стила по отношение на интериорния ви дизайн. Трябва обаче да се вземе поради обстоятелството, че светлините също имат друга функционалност. Има осветителни тела, които дават директно осветяване, някои пък оферират разсеяна или пречупена светлина, а други осветяват по-широка повърхност.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР