Може би сте се питали колко точно калории горим, докато

...
Може би сте се питали колко точно калории горим, докато
Коментари Харесай

Колко калории горим по време на секс?

Може би сте се питали какъв брой тъкмо калории горим, до момента в който палуваме с гаджето (и не само) под завивките.

Е, става известно, че креватните извършения са доста по-добри даже от ходенето. В това се кълнат канадските учени, които са създали проучването.

Средностатистическото времетраене на секса е 24,7 минути и това време горим към 69 калории. Нечестно е, само че мъжете топят цели 104 калории. Учените от Квебекския университет в Монреал изследвали 21 хетеросексуални двойки на възраст сред 18 и 35 години по време на цели четири полови акта.

Така за два часа креватни удоволствия ще изразходвате въглехидратите и мазнините от вечерятя. А гънките от задната страна на бедрата ще изчезнат без да разберете.

Други проучвания пък споделят, че най-вече калории се изразходват по време на любовната игра. Оргазмът лишава сред 87 и 160 калории според от това дали е същински или симулиран.

Освен това постоянният сексуален живот усъвършенства и обонянието на индивида, защото нараства количеството на хормона пролактин в човешкия организъм. Пак поради него понижава и вероятността да ви тръшне грип, простуда или меланхолия.

11 неща, които в никакъв случай да не вършиме поради мъж
Ще хванете повече мухи с мед, в сравнение с с оцет!
Трябва ли да прекъснем всевъзможен контакт с някогашния си?

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР