Може би сте нов в града и се мъчите да

...
Може би сте нов в града и се мъчите да
Коментари Харесай

Как да се справим със самотата у чувството на изолация

Може би сте нов в града и се мъчите да се сприятелите. Или хората, които обичате, наподобява са в друга фаза от живота си от вас. Или имате всички другари, които вероятно бихте желали, само че към момента не се чувствате свързани. По едно или друго време всички са се чувствали самотни.
„ Това е нещо, през което всеки човек е минал или ще премине “ , споделя Лиза Бахар, лицензиран брак и фамилен терапевт в Нюпорт Бийч, Калифорния. Но хроничната самотност може да има съществени последствия за здравето. Всъщност разбор на проучването в Perspectives on Psychological Science допуска, че това възприятие е обвързвано с всичко - от меланхолия и алкохолизъм, инсулти, намалена имунна система и ранна гибел.

1. Създайте лист с действия, които можете да извършите сами.
По подигравка на ориста, в случай че в миналото се пробвате да излекувате самотата си, заобикаляйки се с хора, това може да бъде удивително кратковременно. „ Щом този човек си тръгне, още веднъж си уединен “, изяснява Бахар. Вместо това имайте лист с елементарни действия, които ви харесват или бихте подготвени да опитате, когато сте самотни: Пъзел, игра на телефона си, плетене на една кука, квилинг, гледане на филми, изобразяване, сюжети. Целта е да се разсее от острата самотност по здравословен метод.
Още по-добре, запознайте се, споделя Кейт Балестриери, лицензиран психолог в Лос Анджелис, Калифорния. " Можем да използваме самотата като опция да опознаем по-добре себе си ", изяснява тя. Заведете се на вечеря, филм, парк, музей, място, което постоянно сте желали да отидете. Много хора гледат на връзките, с цел да контролират страстите си, споделя Балестриери, а възприятието за самотност може да бъде опция да се научите да вършиме това за себе си.
2. Потърсете действия при които можете да сте сами с други хора.
Помислете за групите MeetUp, библиотечните клубове, градските събития и така нататък, споделя Бахар. Ако можете да установите ново занимание, което да ви сложи с единомислещи хора, още по-добре. Винаги желаех да отивам на туризъм или да рисувам или да изучавам снимка? Потърсете класове или групи, които са добре пристигнали за начинаещи. Целта е да намерите място, където ще бъдете към хората, даже в случай че не е наложително да се сприятелявате. Ако инцидентно срещнете някой страховит там, още по-добре.
3. Направете лист с хората, с които можете да бъдете, когато сте самотни.
Това може да е другар, член на фамилията или прочут, който поддържа нещата позитивни? Дайте си лист с хора, на които да се облегнете, когато се чувствате като че ли нямате с кого да говорите. Искате да държите вариантите си отворени, споделя Бахар, тъй че избройте колкото можете повече. Избягвайте да се облегнете на един човек, в случай че можете - това може да окаже прекомерно огромен напън върху връзката и да ви остави да се размотавате, в случай че не са налични, когато се обадите.
4. Опитайте се да бъдете обществени от време на време - даже и да не се чувствате по този начин.
Идеята да говорите с нови хора ви кара да избухнете в студена пот? Това не е извънредно. Самотата има метод общественото взаимоотношение да наподобява безсмислено. „ В един миг просто би трябвало да се накарате да го извършите “, споделя Балестриери. Ежедневните утвърждения, като позитивни „ аз “ изказвания, биха могли да оказват помощ. „ Интересно ми е, имам какво да предложа, не се опасявам от отменяне “ са няколко положителни образеца, споделя Балестриери.
5. Опитайте да се върнете.
Може би е непринудено да играеш с котки в локалния подслон за животни, да вървиш на кучета, да сервираш храна в подслон за бездомни или да посещаваш хора в старешки домове. Приносът към вашата общественост по метод, който се усеща добре, може да бъде прелестен за самотата. " Взаимодействията могат да оказват помощ за построяването на позитивни връзки с нови хора - или домашни любимци - които са щастливи да ви видят, без да се опират прекомерно мощно на група другари ", споделя Бахар.
6. Намерете метод да движите тялото си, което ви харесва.
Не става въпрос толкоз за извършения, що се касае за връзка с вашата сетивна система, споделя Бахар, което може да насърчи положение на връзка и поток. " Това, което се опитваш да направиш, е да ангажираш тялото си и да ангажираш мозъка си от самотата ", изяснява тя. Сърфиране, футбол, корабоплаване, вървене необут в пясък или трева - всичко това може да ви помогне да обърнете внимание на чувствата в тялото си.
7. Помислете да отидете на терапия.
Дори и да сте скептични към другите полезности на лечението, това може да бъде потребно за самотата, просто тъй като сте чути и ценени. „ Понякога става въпрос единствено за това, че някой те слуша " - споделя Бахар. " И това е доста значимо. "
8. Помнете самотата е краткотрайна.
Дори в случай че в този момент се чувствате самотни, това не значи, че постоянно ще се чувствате самотни или в никакъв случай няма да намерите общественост, която да ви подхранва. " Вие сте архитектурата на вашето бъдеще ", споделя Балестриери. " Трябва да излезете и да извършите нови облигации. " Тя прибавя, че безусловно всеки има какво да предложи в връзките. Просто би трябвало да излезете и да ги създадете.
източник: www.womansday.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР