Може би сте чували за популярната като холивудска закуска –

...
Може би сте чували за популярната като холивудска закуска –
Коментари Харесай

Чаша вода сутрин на гладно - защо и с какво?

Може би сте чували за известната като „ холивудска " закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. Актрисите, на които целия свят се възхищава, стартират по този начин деня си, с цел да са сигурни, че имат един здравословен и тонизиращ утринен старт. Все по- постоянно се приказва, че чаша топла вода заран има редица ползотворни резултати върху организма ни.

Топлата вода на гладно разсънва тялото ни и задейства процесите в него. Така денят, освен за съзнанието ни, само че и за тялото, ни към този момент може да стартира. Ако е хладка или топла, тя не предизвиква стрес, както студената, само че оказва помощ за детоксикацията, задейства перисталтиката и контролира наднорменото тегло.

Поне една чаша топла вода заран даже може да помогне за изцеление на някои заболявания. Особено тези свързани с храносмилателната и отделителната системи. Топлата вода разгражда насъбраните по стените на стомаха и червата шлаки и оказва помощ за тяхното извеждане отвън тялото. Разрежда кръвта и по този начин понижава напрежението върху кръвоносните съдове, може да помогне за поправяне на налягането – ниско или високо. Извеждайки токсините от организма ни, всички органи работят по- добре и като цяло се усещаме по- здрави.

А можем ли да създадем чашата ни с вода още по-здравословна?

Цитруси

Следвайки образеца на холивудските звезди, в случай че към чашата с вода прибавим сока на половин цитрус – лимон, портокал и други, ще получим още по-добър резултат. Повишеното наличие на витамин С се отразява прелестно на всяка една клетка, а тенът на лицето очевидно се избистря. Киселината спомага за отделянето на непотребните натрупвания в храносмилателната система и тялото се зарежда с сила от сутринта. Въпреки, че може да ни се коства противоположното, лимонът има дарба да трансформира средата в стомаха от киселинна в алкална, което единствено по себе си предотвратява или стопира зараждането на болестно положение. Друг вид е да комбинираме сока на половин лимон с половин чаена лъжичка, в една чаша вода. Това алкализира още повече средата на тялото и оказва помощ против киселини, гъбички и болки в корема.

Пчелен клей (, клеева тинктура)

През зимния сезон или, в случай че усещаме обща изнемощялост и желаеме да засилим имунната система, към чашата вода заран може да прибавим няколко капки клеева смес. Това е алкохолният извлек от пчелен или клей, който се счита, че работи доста дейно против необятен набор болестотворни организми. Прочиствайки тялото от микроорганизми, бактерии и други, ускоряваме имунитета и защитните му сили. Можем да го прилагаме вътрешно и външно (за кожни проблеми, хрема и др.), пчелният клей е идеален естествен артикул, който от дълги години се употребява за лекуване и профилактика на редица заболявания.

Оцет

Освен цитрусите, домашният е друга потребна киселина, която, попадайки в тялото, има благоприятен резултат върху всички органи. Всичко това се дължи на съдържащия се в ябълковия оцет. Няколко лъжички добавени към чашата с вода оказват помощ за отделянето на мазнините и битката с целулита, унищожаване на торбичките под очите, както и главният резултат – укрепване на разширените кръвоносни съдове. Постепенно се контролира кръвната захар и налягане, работата на сърцето се усъвършенства. Направата на домакински не е сложна, а по този начин ще сме сигурни, че в действителност имаме първокласен артикул.

Кислородна вода

Един по- ексцентричен способ за лекуване на тялото от насъбраните отрови е кислородната вода. Започвайки с една капка в чаша вода, стигайки до 10 капки три пъти на ден, оказваме помощ на тялото да се пребори с оксидиращите процеси на стареене и да почисти натрупванията на тежки метали в клетките. Важно е да се съблюдава дозата, като това се отнася за 3% разтвор на водородния пероксид. Руският професор Иван Неумивайкин е посветил над 30 година изследвания и е лекувал стотици пациенти с този елементарен способ. Както е известно, кислородната вода унищожава голям набор патогенни организми, просто до скоро се смяташе, че се ползва единствено външно.

Много вода

Чашата вода освен заран, само че и през целия ден, има доста резултати за цялото тяло. Помага ни да сме енергични, здрави и красиви. за няколко часа може да докара до тежки недоволства, по тази причина всички експерти по хранене са единомислещи, че количеството вода дневно варира сред 1-3 л, според от тежестта. Повечето процеси в тялото изискват съществуването на вода, като то самото съдържа над 70% вода. Тя е източник на живот, а в комбинацията с няколко " помощника " е най-хубавата и потребна напитка в летните жеги.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР