Може би сте чували, че пиенето на вода по време

...
Може би сте чували, че пиенето на вода по време
Коментари Харесай

Не, пиенето на вода по време на хранене не пречи на храносмилането

Може би сте чували, че пиенето на вода по време на хранене въздейства негативно на процеса на храносмилане. Поддръжниците на това изказване показват три съществени аргументи за това: водата разгражда стомашния сок, процесът на асимилиране на храната се утежнява, а размерът на стомаха се усилва.

Диетоложката Светлана Фус обаче е на друго мнение. Според нея от няколко глътки до една чаша най-много няма да попречат на процеса на храносмилане.

" Супата е превъзходен образец за това. Когато я хапваме, белким не консумираме течност? А когато ядем домати или краставици като гарнитура към месото (те съдържат огромни количества вода) белким това затруднява храносмилането ни?

Ако ядем твърда храна, да вземем за пример, сандвич от пълнозърнест самун с маруля и сирене, който е сложен за преглъщане, защото е изсъхнал, можем да го преглътнем с дребни количества вода без проблем “, твърди тя.

„ Пиенето на вода по време на хранене не е нездравословно, значимо е да знаем с какво и в какво количество да я консумираме ”, обобщава диетологът.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР