Може би сме единствената държава в демократична Европа, в която

...
Може би сме единствената държава в демократична Европа, в която
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Хората не искат серия от избори, но не искат и сегашния хаос

Може би сме единствената страна в демократична Европа, в която на изборите се гледа като на политическа рецесия.
Това мнение изрази пред БНР политологът Христо Панчугов.
Според него настояването да не се върви на избори, тъй като те ще произведат същото, е капитулация на политиците пред българските жители и пред каквато и да е концепция да се трансформират настройки в обществото.

Българските жители не желаят серия от избори, само че не желаят и хаоса, който се следи в този момент, счита Христо Панчугов.

Сблъскват се две трендове – нежеланието да се отиде на избори и опитът да се сътвори някакво държавно управление и въпреки това – ясното схващане, че това към този момент не е законен парламент, разяснява политологът.

Този парламент е привършен от легитимност, а единствено изборите могат да дадат такава, добави той.

Изборите могат да произведат и нещо друго, в случай че политиците стартират да приказват на тази огромна група гласоподаватели, която желае смяна, само че не гласоподава, тъй като са се уморили да им оферират " едни и същи порочни тактики ", разясни Панчугов.

Ако продължава говоренето единствено към тесните партийни електорати, шансът да се възпроизведе същия парламент е извънредно мощен, уточни той.
" Който би показал действителен и явен проект по какъв начин се излиза от тази обстановка и би бил подготвен да заплати цената е индивидът, който ще завоюва доверието, изключително на негласуващите на идващите избори, и ще има същинския късмет да осъществя своя модел на политическа смяна. "

Панчугов изрече мнение, че в случай че политическите обединения не могат да приказват между тях, в случай, че до момента са управлявали дружно, президентът нито е неутрална институция в този миг, нито има пълномощия, благоприятни условия и умения да бъде посредник сред тях.

" В този смисъл консултацията е за следващ път почистване на имиджа на президента като институция и мятане на димна завеса пред невъзможността политическите обединения да приказват между тях. "

Демократична България са единствените, които биха изглеждали неутрални в сходен развой, означи политологът по отношение на третия мандат, запитан кой има максимален късмет да го получи.

Съвместно ръководство сред ГЕРБ и Политическа партия ще бъде " много внезапен завой, предвид на това, че Политическа партия са уверени, че ГЕРБ е мафията в България ", сподели още политологът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР