Може би се чудите дали кето диетата е добра за

...
Може би се чудите дали кето диетата е добра за
Коментари Харесай

5 храни, които да похапвате ако изберете кето диета

Може би се чудите дали кето диетата е добра за вас, защото през последната година тя стана доста известна в обществените медии. Това е диета с ниско наличие на въглехидрати, която предизвиква приема на здравословни мазнини, и гласи, че до 80% от общите дневни калории би трябвало да се състоят от тях.

Кето диетата има своите плюсове и минуси: някои са извлекли доста изгоди от това, само че има хора, които би трябвало да заобикалят кето.

Ако сте решили да опитате кето, значимо е да запомните, че единствено тъй като е диета с високо наличие на мазнини, това не значи, че би трябвало да консумираме огромни количества нездравословни мазнини. За благополучие има доста благоприятни условия за изгаряне на мазнини, до момента в който сте на кето диета, оповестяват от foodpanda.

Ето и храните, които да консумирате умерено:



Авокадо

Авокадото е една от тези храни, които съдържат доста потребни мазнини. Този плод е цялостен с фибри, витамини и минерали. Авокадото също по този начин естествено не съдържа холестерол и натрий, което го прави отличен източник на мазнини, когато сте на кето хранене.

Масло

Можете да го готвите при високи температури, без да губите хранителни субстанции. То е противовъзпалително, може да помогне на тялото ни с храносмилането и усвояването на хранителни субстанции, а също по този начин оказва помощ за подсилване на костите заради витамините, които се съдържат в него.
Други здравословни масла, които се употребяват в кето, са кокосовото масло и необработеното маслиново масло.

Ленено семе

Лененото семе е здравословен източник на омега-3, фибри, витамини и минерали. Поради високия % нишки, те оказват помощ на хората да се заситят по-дълго, като по този метод управляват глада.

Риба

Друг отличен източник на омега-3, диво уловени мастни риби като риба звук, сьомга, скумрия и тресчица са отлично допълнение към кето диетата. Те също по този начин са богати на протеини и витамин D.

Ядки

Повечето ядки съдържат по едно и също време мононенаситени и полиненаситени мазнини, които са потребни за сърцето и са положителни за намаление на холестерола. Те са мощно питателни и съдържат високо равнище на антиоксиданти, тъй че включването им във вашата диета е несъмнено потребно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР