Може би невинаги трябва да хапваме каквото ни се яде

...
Може би невинаги трябва да хапваме каквото ни се яде
Коментари Харесай

Храни, които никога не трябва да ядете на празен стомах

Може би не всеки път би трябвало да хапваме каквото ни се яде рано заран. Първото нещо, което заран консумираме, от него зависи нашето здравословно положение през останалата част на деня. Ако бъдат изразходване на гладно, някои типове храни може да ви докарат разнообразни стомашни проблеми.

Специалистите считат, че освен е належащо да се реши какво да закусите, само че и е добре да се яде най-малко два часа след пробуждане.

Пикантните и люти храни

Приемът на подправки и чили на гладно може да докара неспокойствие на стомашната стена, причинявайки киселинни реакции и стомашни конвулсии. Този тип храни са дразнещи и могат да доведат до погрешно мелене на храната. Така че, в случай че решите да хапнете шкембе супа с пикантен червен пипер за закуска, не яжте прекомерно от нея.

Сладкиши и сокове

 Храни, които в никакъв случай не би трябвало да ядете на празен корем

Въпреки че множеството от нас считат, че започването на деня с чаша пресни плодове е здравословно, това не е тъкмо по този начин. Пиенето на сок на празен корем оказва в допълнение раздразнение на панкреаса. Стомахът ни е празен и захарта под форма на фруктоза в плода може да претрупа черния ни дроб. Захарта под модифицирана форма е по-вредна, тъй че е добре да избягвате за закуска десертите или смутитата, които са прекомерно сладки.

Газираните питиета

Те също оказват щета на здравето, без значение по кое време ги пиете, само че още по-лошо е, приемът им на гладно, тъй като въглеродната киселина може да се да бъде смесена със стомашната киселина и да аргументи гадене, метеоризъм и други здравословни проблеми.

Стомахът отделя киселини за подпомагането на процеса на храносмилане и в случай че нямате храна в стомаха си, по този метод вкарвате в допълнение киселини в храносмилателния тракт, което, от своя страна, може да ви докара разнообразни болки в корема и спазматични пристъпи.

Студените питиета

Вероятно всеки от нас е чувал, че е отлично да стартираме деня си с чаша топла вода с мед, само че доста от нас желаят да одобряват студено мляко или леден чай. Приемът на сходни питиета на гладно, може да повреди лигавицата на корема и да забави храносмилането денем.

Цитрусите

 Храни, които в никакъв случай не би трябвало да ядете на празен корем

Те са доста потребни, в случай че биват употребявани в уместно време на деня. Приемът на цитруси на гладно, може да усили произвеждането на стомашни киселини. Освен това, в случай че консумирате на гладно прекалено много фибри и фруктоза, която се съдържа в плодовете, също ще забавят скоростта на храносмилателната система. Особено избягвайте рано сутринта да ядете плодове, които съдържат твърди фибри, като портокалите да вземем за пример.

Зеленчуци в недопечен тип

Зеленчуците в недопечен тип под форма на мешана салата, може да не са най-хубавият избор за ядене на гладно заран. Те има груби влакънца и ще окажат в допълнение раздразнение на стомаха. Те също могат да ви докарат газове и болки в корема, когато биват употребявани на гладно.

Кафето

 Храни, които в никакъв случай не би трябвало да ядете на празен корем

Ако стартирате деня си заран с чаша кафе, това е най-лесният метод да се отървете от възприятието на унесеност, само че може би не знаете, че може да навредите на стомаха си и да получите киселини. Пиенето на кафе на гладно, провокира обособяване на солни киселини в храносмилателния тракт, което, от своя страна, води до гастрити и колити при хора с сензитивен корем.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР