Може би и вие споделяте идеята, че парите няма как

...
Може би и вие споделяте идеята, че парите няма как
Коментари Харесай

Парите всъщност могат да ви купят щастие. Но зависи за какво ги ползвате

Може би и вие споделяте концепцията, че парите няма по какъв начин да купят на човек благополучие, обич и другарство. Е, може би не напълно.

Според изследване, оповестено в научния вестник на американската Национална академия на науките, включващо мненията на 6200 души от Съединени американски щати, Канада, Дания и Холандия, нещата стоят по-различно.

То е ориентирано към това какъв брой пари хората харчат за услуги, спестяващи им време за други занимания, и по какъв начин се усещат те вследствие на това.

Изследователите дали на групи респонденти средства, с цел да купуват по една стока на седмица и по една услуга, която им икономисва време и съпоставили резултатите.

Резултатите посочили, че интервюираните избират да платят на някого да им почисти дома, да им напазарува или да направи ремонт в жилището им вместо да харчат за разнообразни артикули и материални неща.

От друга страна обаче съгласно изследването даже тези, които разполагат с задоволително пари, с цел да се възползват от сходни услуги постоянно, с цел да си спестят време за по-приятни занимания, го вършат рядко.

Например измежду всички 818 милионери от Холандия едвам половината са склонни да платят на някой различен да свърши разнообразни действия, които на тях не им харесва да вършат. Един от създателите на проучването изяснява това.

" Хората, които наемат чистачка за къщата си или дават пари на детето на съседите си, с цел да им окоси тревата, се усещат мързеливи ", споделя проф. Ашли Уиланс от бизнес учебното заведение в Харвард.

" Резултатите обаче демонстрират, че " пазаруването " на свободно време носи същото благополучие, както да разполагаш с повече пари ", добавя той.

Според анализаторите обаче няма точна рецепта по какъв начин човек вярно да " влага " в щастието си. Всичко това зависи от неговия темперамент.

Така да вземем за пример екстровертите избират да харчат повече по питейни заведения, заведения и за интензивности, свързани с групи хора. Интровертите пък се радват да дадат повече пари за спорт или за действия, подобряващи здравното им положение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР