Моите очаквания са за плавно повишаване на цената на застраховката

...
Моите очаквания са за плавно повишаване на цената на застраховката
Коментари Харесай

Застраховател: Очаквам плавно повишаване в цената на „Гражданската отговорност“


„ Моите упования са за гладко повишение на цената на застраховката през идната година. Трябва да имаме поради, че към момента не сме стигнали равнищата на цената от 2019 година В момента междинната награда се движи към 240 лева През 2019 година бяхме стигнали равнища от порядъка на 260-270 лева междинна цена “, сподели Константин Велев, ръководител на УС на Асоциация на българските застрахователи.

Преди дни Комисията за финансов контрол утвърди застрахователите да заплащат с към 3 лева по-висока вноска към Гаранционния фонд.

„ По-голямата част от това нарастване отива във фонда за незастраховани моторни транспортни средства, а по-малката част – в т.нар обезпечителен фонд “, сподели Константин Велев.

Според него няма връзка сред повишението на цените на колите и по-скъпата застраховка. Той намира аргументите другаде.

„ Увеличенията, които могат да настъпят са на първо място от инфлационните процеси в страната. За последната година има значително нарастване в цената на аварийните елементи на колите, в сервизната активност. Застрахователите заплащат ремонтите на колите и надлежно повишението на тези параметри води до повишение на компенсациите и това рефлектира върху цената “, изясни Велев.

Поради инфлацията той чака още повишение в цената на „ Гражданската отговорност “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР