Моите хора от Кърджали са много притеснени да не ме

...
Моите хора от Кърджали са много притеснени да не ме
Коментари Харесай

Новият председател на НС: Трябва да се спре с хамалския език в парламента


" Моите хора от Кърджали са доста обезпокоени да не ме изгубят като депутат. Аз желая да ги успокоя, че мисля за тях ". Това съобщи в утринния блок новият ръководител на Народното събрание, след което в очите й се видяха сълзи.

Димитър Главчев постъпи държавнически с оставката си, съобщи Цвета Караянчева

Тя е народен представител в четири следващи Народното събрание. Преди шест месеца седна на най-високата естрада в залата, само че като заместител на ръководителя на 44-ия парламент Димитър Главчев. От петък към този момент е втората жена-председател на Народното събрание. Цвета Караянчева в първо телевизионно изявление за „ Събуди се ”, откакто пое най-важния пост в страната.

„ Заемането на тази позиция беше предшествано от доста кавги.  Подкрепям решението на Димитър Главчев, тъй като той постъпи държавнически . Въпреки това не желаех да го прави. Той е добър ръководител, има нужните качества и можеше да продължи да работи. Ситуацията, в която се намирахме обаче беше много комплицирана ”, разяснява Караянчева.

Тя призна, че се опасява от новия пост, тъй като всичко се е случило доста бързо. 

 

По думите й от началото на това Народно заседание има доста напрежение и личностни нападки.

Понякога даже се употребява просташки език . Затова сме отговорни и ние като управление, и народните представители. Трябва да намерим положителния звук и да създадем по този начин, че да спорим за политики ”, на мнение е новият ръководител на Народно събрание.

„ Мога да се оправя със обстановки. Не бих желала да има брутални изявления и моменти, в които да се постанова да взимам по-сериозни ограничения и да карам някой да напусне залата. Всичко зависи от нас самите и да покажем почтено държание ”, сподели още Цвета Караянчева.

" Когато би трябвало ще бъда твърда, когато би трябвало – и по-мека. Надявам се от време на време и хуморът да ми оказва помощ в залата и в тежки обстановки да съумявам с смешки да ги превъзмогвам ", добави ръководителят на Народното събрание./ Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР