Мохамед бин Салман Ал Сауд призова международната общност за по-строги

...
Мохамед бин Салман Ал Сауд призова международната общност за по-строги
Коментари Харесай

Саудитският принц: Може да избухне война с Иран

Мохамед бин Салман Ал Сауд прикани интернационалната общественост за по-строги наказания против Техеран, с цел да се избегне военна борба в района. Престолонаследникът на кралство Саудитска Арабия, принц Мохамед бин Салман Ал Сауд, предизвести за опцията за боен спор с Иран след 10-15 години. В изявление за вестник „ Уолстрийт Джърнъл “ (Wall Street Journal) престолонаследникът прикани интернационалната общественост за по-строги наказания против Техеран, с цел да се избегне военна борба в района. „ Ние би трябвало да създадем това, с цел да се избегне боен спор. Ако не успеем да създадем това, след 10-15 години евентуално ще стартира война с Иран “, споделя принцът.
Рияд упреква Техеран в противозаконна доставка на оръжия, в това число ракети, за бунтовниците в Йемен.
В изявление за телевизия Си Би Ес (CBS) принцът упрекна Иран, че поддържа тероризма: „ Много от терористите на „ Ал Кайда “ са предпазени в Иран. Включително синът на Осама бин Ладен, новият водач на групировката. Той живее и работи там и има поддръжката на Иран”.
В средата на месеца престолонаследникът на Саудитска Арабия разгласи, че в случай че Техеран получи нуклеарно оръжие, Рияд ще го последва. 32-годишният принц сподели, че се отнася към иранския висш водач аятолах Али Хаменей като към „ новия Хитлер “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР