Мога да кажа че вече сме на финалната права при

...
Мога да кажа че вече сме на финалната права при
Коментари Харесай

МВнР още не получило машините за гласуване в чужбина

" Мога да кажа че към този момент сме на финалната права при подготовка за изборите. Дотук тя протече относително обикновено без основни проблеми ", заяви ръководителят на Работна група " Избори " Иван Кондов по време на брифинг на Външното министество.

" Остават няколко доста значими стадия - командироването на представителите на страната и за жалост не сме получили машините ", означи той.

Общо 245 секции с машинно гласоподаване ще има в чужбина - най-вече в Турция - 97 секции, на второ място Германия - 36 секции.

" Изпитваме много съществено безпокойствие, защото не сме получили достъп до машините, а към този момент сме в действителност доста покрай изборите ", акцентира Кондов.

Той посочи, че нормално от Външното министерство постоянно са желали достъп до машините към 20 дни преди изборите.

" Не можем на 100% да подсигуряваме доставката на машините, особено до далечните дестинации Съединени американски щати и Канада ", добави той.

Според него не би трябвало да се основава суматоха. Той добави, че след измененията в ИК ще имаме смесено гласоподаване, даже някоя секция да не получи машините си, това няма да засегне изборния развой.

Кондов заяви, че за облекчение на българските жители в чужбина, адресите на секциите са оповестени в уеб страницата на външното министерство.

" Искам да обърна внимание изключително на обстоятелството, че тези адреси може да се трансформират. Случва се заради проблеми с местоположението, с помещението. Ще прикани българските жители даже в деня на изборите да съветват адреса на тази секция, в която са избрали да гласоподават ", добави Кондов.

Той уточни, че във всяка една секция ще има представител на страната. 534 индивида ще бъдат командировани от София.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР