Мога да говоря от мое име като човек, който разбира

...
Мога да говоря от мое име като човек, който разбира
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Не трябва да сме спокойни

Мога да приказвам от мое име като човек, който схваща от тази работа. В никакъв случай не мога да кажа, че би трябвало да бъдем спокойни. Напротив - службите, Министерство на вътрешните работи, би трябвало да имат изключителна зоркост, имаме доста общности тук, които се ненавиждат. 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата по въпросите на националната сигурност, проведена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, паралелна на вчерашната, проведена от президента Румен Радев.

Трябва да бъдем още по-внимателни и бдителни, изключително в изрече и дейностите, добави Борисов. " Дано огромните играчи в международната политика намерят мъдрост, добрина. За всички хора по света. " Допълнително е идва и неустойчивостта след три години безпорядък у нас (политически, бел.ред.), като има и недостиг на отбранителните качества.

В Конституцията въпросът е организиран - при сходни случаи се привиква Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), акцентира категорично водачът на ГЕРБ, който през вчерашния ден не бе измежду поканените в президентството. " Въпросът не е към мен, а към тези, които провеждат. "

Освен насочен намек към президента Радев, някогашният министър председател насочи подобен и към премиера Николай Денков заради това, че на вчерашната среща не са участвали партийни представители.

" Денков, в случай че е имал предпочитание да има партийни водачи, щеше да желае КСНС и да отиде с партийни водачи. От него зависи дали да взе участие или не, там принудително не карат. Ако той е желал да отидат и партийните водачи, е щял да го сложи въпроса на президента Радев. След като е отишъл самичък, през днешния ден са тук и вършим същото упражнение ", изострен бе Бойко Борисов в отговор на News.bg.

Лидерът на ГЕРБ още веднъж бе безапелационен - ГЕРБ ще застанат зад кабинета при идното гласоподаване на вота на съмнение.

Въпреки това Борисов отдели съществено време да съобщи, че точно неговите държавни управления са създали най-вече за модернизацията на армията, изтъквайки и договорите за Ф-16, а и за страйкърите. Лидерът на ГЕРБ по този начин похвали и активността на последния си министър на защитата в лицето на съдружния сътрудник от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Затова и не приема тона, с който президента Румен Радев приказва за потребността от рационализация: " Какво се направи за три години с изключение на произвеждане на генерали... Стига приказва назидателно... "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР