Моето разбиране е, че каквото и да направи ЦИК, има

...
Моето разбиране е, че каквото и да направи ЦИК, има
Коментари Харесай

Даниел Вълчев обясни ще има ли промяна, ако решението на ЦИК бъде атакувано

Моето схващане е, че каквото и да направи ЦИК, има си метод, по който то би трябвало да бъде атакувано. Аз не мисля, че ще бъде атакувано или в случай че бъде атакувано, това няма да е значимо за изборите. Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният образован министър проф. Даниел Вълчев. 
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 526
Думите му са по отношение на решението на ЦИК да анулира машинния избор в навечерието на локалните избори.

Според него случилото се няма да провлияе на изборния развой.

" Разбира се, неудобството, което всички ние изпитваме от това, което видяхме оня ден, то си стои, само че би трябвало да се знае,че българският избирателен развой, в последна сметка генерира това, което хората са генерирали ", счита Вълчев.

" В България всички дефекти, които ние знаем на хартиеното гласоподаване, се прибави и едно ново съмнение и към новия метод на гласувание. В момента това не е по този начин, защото е съвременно да се споделя, че това са просто едни принтери. Машините не са принтери. Бележките се броят, което е вярно ", изясни Вълчев. 

По думите му, в случай че желаеме да сме национално виновни хора, би трябвало да кажем първо, че няма метод на гласоподаване, който изцяло да изключва човешкия фактор.

" Ако ние нямаме доверие на себе си, в случай че не се направляваме взаимно - постоянно може да бъде килнат резултатът ", уточни още той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР