“Моето очакване е да има правителство, но съм много скептична

...
“Моето очакване е да има правителство, но съм много скептична
Коментари Харесай

Киро шокиран! Буруджиева огласи абсурден ход на ПП: Това, което си мислят, е невъзможно!

“Моето очакване е да има държавно управление, само че съм доста скептична за опцията то да се осъществя “. Това сподели в изявление за БНР доцент Татяна Буруджиева, политолог и учител.
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ водиха договаряния по законодателната стратегия на Народното събрание, само че отхвърлят да водят такива за сформиране на постоянен кабинет.
“Това ни споделя, че хората от “Продължаваме смяната “ считат, че Народното събрание може да работи, без да има определено държавно управление, а това е неуместно и невероятно “, споделя тя.
Според нея не можеш да каже, че “ще сътрудничиш, с цел да се случат някакви неща, само че в действителност няма да дадеш опция те да се случат, тъй като няма да изберем тези, които да ги вършат, тъй че тези да се случат “.
“Все отново картината на тази обща конференция, в която стояха едни до различен представителите на тези две политически сили, демонстрира, че е допустимо да се получи някакъв вид, в който да имаме държавно управление, само че мисля, че освен ние, само че и самите политически партии, към момента нямат концепция по какъв начин да стане това “, показва сдържан оптимизъм политологът.
Най-вероятно другата седмица президентът стартира да дава мандати…
По нейните думи имаме уговорена рамка на бюджета, което е стъпка напред, само че нямаме особени крачки към основаване на държавно управление. Въпрос от особена значимост става в кой ще е третият мандат и дали в действителност с третия мандат, при краха на първия и втория, може да се случи нещо.
Буруджиева акцентира още, че колкото и до продължаваме да вършим избори, това ще е проблема – първите две политически партии са дружно във властта, под една или друга форма.
Парите по Плана за възобновяване и резистентност
По думите на Буруджиева през миналите години, когато е ставало въпрос за пари, нещата са получавали своето позволение в политиката. По разнообразни стратегии в другите интервали това се е получавало, само че въпросът съгласно нея не е единствено в парите от Европа.
Тя твърди още, че служебното държавно управление няма политически небосвод пред себе си най-малко по конституция и по разпоредбите, по тази причина “парите стартират да не са на мястото си, само че което всекидневно би трябвало да бъдат, както политическото и политиките са изгубили своето място “.
“Не знам дали това е някакъв преход и някакво отиване в ново положение, само че изгубваме съществени параметри на положението, наречено “демокрация “, като те са свързани с това по какъв начин се упражнява властта “, споделя още тя и акцентира:
“българинът все по-малко стартира да схваща за какво се упражнява властта въобще и какъв и смисълът от едни избори, а това е доста тежък въпрос и тежко подозрение от позиция на самата народна власт “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР