Моето момче, винаги ще има кой да те смачка, но

...
Моето момче, винаги ще има кой да те смачка, но
Коментари Харесай

Георги Тошев: Стефан Данаилов си отиде щастлив, завеща ми архива си, за да разкажа още за него

”Моето момче, постоянно ще има кой да те смачка, само че постоянно ще има повече хора, които да ти подадат ръка. Ние хората сме греховни, значимо е да вървиш с почтено изправена глава. ”
Това са едни от последните думите, които е отправил Стефан Данаилов към създателя на биографичната книга за него " Стефан Данаилов: Романът на моя живот " Георги Тошев, който показа какво е за него този популярен човек пред Българска национална телевизия.

Георги Тошев разкри, че Стефан Данаилов му е завещал персоналния си списък, който съдържа доста писма, бележки и разнообразни други персонални документи и мемоари, за които създателят е поел ангажимент да опише в последващо издание.

За мен най-важното е, че съумях да опиша любовта на Стефан Данаилов към живота. Аз не познавам различен човек, който по този начин да обичаше живота. Архивът му е една огромна отговорност. Аз давам обещание да допълня книгата, като това ще стане следващата година за рождения ден на професора, даде обещание Тошев.

" Аз бях позволен до живота на Стефан Данаилов в последните 5 години, които бяха доста деликатни. Тогава той имаше доста повече време да си спомня. За мен той си отиде благополучен. Усмивката не слизаше от лицето му. Днес видях шест генерации българи, които го изпратиха. Едва ли има толкоз доста българи, най-вероятно се броят на пръстите ми на едната ръка, които да оставят такава диря. За мен най-важното му качество беше извънредно честните му връзки с всички. Неговата спонтанност също беше характерно качество. Със сигурност е допускал неточности. Всички сме неверни, само че не всички сме почтени. Него го ядосваше несправедливостта. Това е човек, който до последно се вълнуваше от всичко. Животът преминаваше през него. Той искаше да бъде запомнем като артистът Ламбо. Стефан Данаилов е една ера. Аз не обичам да съпоставям и да звуча патетично, само че той е човек, който оставя диря. Тепърва ще разберем неговата диря ", сподели още Георги Тошев.

Да се вълнуваш през днешния ден е привилегия на смелите, той се вълнуваше до последно, ядосваше се за проблемите с водата, на изявления по време на парлаентарния надзор, описа още Тошев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР