Моето мнение за това, колко още ще продължи войната и

...
Моето мнение за това, колко още ще продължи войната и
Коментари Харесай

Моето мнение за това, колко още ще продължи войната и как ще завърши

Моето мнение за това, какъв брой още ще продължи войната и по какъв начин ще приключи.

Само да кажа, че не изисквам за някаква чудовищна подготвеност, само че пък виждам някои очевадни неща, които непосещавалите казарма няма по какъв начин да видят, та камо ли да осмислят.

Та… Явно съветските войски не влизат в градовете. Освен Харков. Там се водят борби и в града. Не знам за какво единствено Харков. Имам догатки, само че нито едно от тях не си коства да го споделям.
на пактика съветската войска обсажда градовете, блокира пътните артерии, вревзема електостанциите и летищата, унищожава военните обекти и продължава нататък. Това е лено разбираемо – в случай че влязат в града ще иа много загуби и цивилни жертви. Те не желаят нито едното нито другото. Просто нямат потребност от това.

Последно гледах изказвания и клипчета по какъв начин с високоговорители приканват който желае да напусне обсадения град, само че очевидно в този момент пък украинската войска не позволява. И това е обикновено. Без отбраната на цивилното население ще бъдат разрушени за часове. На репортажите и клипчетата претендиращи, че са от Харков се вижда по какъв начин площадки сред блоковете са превърнати в артилерийски установки, а руснаците ги бомбардират със ситеми ГРАД.

Друго ми прави обач усещане. На клипчетата и по новините виждам най-вече машини от вида MTLB, BMP, BTR, камиони, цистерни и ГРАД. Доколкото съм осведомен и имам спомен от казармата, пътвите три са десантни машини. Те не са тежка артилерия, каквато руснаците имат в обилие.
Може и да е имало някое клипче на което съм я пропуснал, само че тежка артилерия и танкове съвсем не виждам.

Знам, че нераделна част от съветската войска е артилерията и таковете, а тях не ги виждам. Хеликоптери видях, само че самолетите също липсват. То няма и защо да летят, тъй като украинските въздушни бази бяха унищожени и няма кой да смъкват, само че неналичието на авиация при руснаците значи, че не желаят да бомбардират. А съм сигурен че могат.
Знам също, че имат огромен брой ракети. В първите дни използваха ракетни удари, само че сега не се чува да не престават. Или са свършили или не желаят. Според мен е второто.

От друга страна към кием се движи колкона от 64 км с техника. Не знам какви машини са обаче. дали са такове, дали са самоходни оръдия… нямам концепция. Знам единствено че е видно, че пазят градовете и популацията.

По спомен един танк Т-72 гореше към 120 литра на 100км. Не ми се има вяра да са ги създали по-икономични. Което значи, че с колоните наложително вървят и цистерни. Те се и виждат по клипчетата. Но колото и да носи една цистерна, по някое време ще и се наложи да зареди. А линиите на доставка към този момент са много разтегнати. Няма по какъв начин да не се отрази на скоростта на напредване.

Според мен в идващите 48 часа най-много, Киев ще бъде обсаден. Обещаната помощ от Европейски Съюз просто няма по какъв начин да бъде доставена, било то военна или филантропична. И не инцидентно тази помощ се забави.
Личното ми мнение отсамото начало е, че този конликт е координиран със Съединени американски щати и Европейски Съюз. С други думи разбрали са се Украйна и нейното населние да заплати сметката.

Лакмусът за завършек на военните дейности съгласно мен ще бъде Одеса. Очаквам скоро да бъде обсадена по модела на Мариупол и Херсон. Не мисля, че Путин ще миряса преди да е обсадил Одеса. Не имам вяра също, че ще си разреши да води военни дейности на нейна територия.

В последна сметака се надявам всичко да завърши с предоставяне на необикновен статут на превзетите от Русия територии. Някаква форма на автономност. И това съгласно мен ще е най-щадящия вид за мирните поданици.
Не ми се има вяра президента Зеленски да остане на власт. Прекалено залитна по „западните ценности“ и прекомерно дълго си затваряше очите за протичащото се в Донбас и случилото се в Одеса през май 2014. Това не се прости.

За незнаещите какво се е случило – мирна проява е нападната от „агитки“ въоръжени бадеровци, които възпламеняват живи протестиращи и убиват други към 35 индивида. Към днешна дата формалната версия е, че това е била проява за отделяне ан Одеса от Украйна по модела на Луганкс и Донецк. Много е евентуално и по този начин да е било, само че в границите на 8 години да не заловиш и да не обвиниш нито един от стотиците бандеровци, убивали и палили протестиращите е някакси необичайно. Още повече, че съветското външно министерство е изготвило описи с 82-на военни и цивилни украински жители, които са обвиняване в закононарушения против съветския народ и в тях участват някои от уредниците на запалванията в Одеса.

Сами разбирате, че няма по какъв начин руснаците да знаят, а украинците да повдигат обвинявания само против полицията, за бавната им реакция.

Самата мудна реакция на полицията също е доста странна. Точно в Украйна и то навръх площада в Одеса да няма полиция при „мирна демонстрация“… айде не на нас тия приказки. Затова и имам вяра, че демострацията е била за откъсването на Одеса по модела на Луганск и Донецк. Което сигурно не е доста дрюжелюбен акт, само че не сме и 16-ти век да горим вещици по площадите.
И до момента в който украинското държавно управление си затваря очите за сходни действия, то положеието в Украйна няма да се оправи. Без значение дали Путин ще реализира това което е решил или по-точно за което се е договорил.

И още един път желая да кажа – не съм боен пълководец и не изисквам за някаква експертност, само че за някои неща си заслужава да се замислим, а не да си завираме главата в пясъка.

В умозаключение считам, че Киев ще бъде обсаден, както и Одеса, а държавното управление ще бъде заменено с някое с по-балансирана политика. За обособените области с най-вече съветско население ще бъде контрактувана по-голяма самостоятелност, а популацията на Украйна ще остане разграничено. Със сигурност няма да посмеят към този момент да приказват и мислят нито за НАТО, нито за Европейски Съюз. И това ми се коства по-приемливия за хората вид. Другия с блокада на Киев и бомбардировки не ми се коства евентуален.

Естествено постоянно има вид Русия да го закъса грубо, само че не ми се има вяра това да е до момента в който се водят договарянията. А глобите с изключването от SWIFT съгласно мен са прахуляк в очите на хората. Руснаците и китайците към този момент имат такива ситеми за междубанкови разплащания. Не не забравяме, че към тях могат да се причислят Иран, Северна Корея, Сирия, Венецуела, че даже и Индия. А в случай че стане по този начин, то тогава ще се окаже, че на процедура Запада е наложил наказания самичък на себе си. Все отново дано не забравяме, че Земята е кръгла.

Мисля също, че се събудихме в нов свят. Променен свят. И доколкото смяната не е меню от което да си избираме 1-во, 2-ро и 4-то и да ги назоваваме смяна, то можем умерено да кажем, че сме очевидци на смяната. А тя е такава каквато е, без значение дали ни харесва. Промяната е ново систематизиране на ресурсите – по нов метод и към нови играчи.
За страдание това се случва на наши братя по вяра и просвета. Данно всичко свърши по-бързо.
Адмирации на Украйна, че не се съобщи без пердах. Заслужават да имат страна. Дано изляат от тази обстановка по-единни и смирени.

Vassil Kendov
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР