Модният магнат Пийтър Найгард опъна нервите на върховния съдия от

...
Модният магнат Пийтър Найгард опъна нервите на върховния съдия от
Коментари Харесай

Заповед за арест разболя канадски милионер

Модният магнат Пийтър Найгард опъна нервите на висшия арбитър от Бахамите - Черил Грант-Томпсънс, с многократните си отводи да се яви на чуването във връзка на две присъди за пренебрежение към съда. С което си завоюва заповед за арест, издадена на 28 януари, твърди групата за отбрана на околната среда "Спасете заливите ", основана благодарение на вложителя човеколюбец Луис Бейкън - създател и основен изпълнителен шеф на хеджинговия фонд Moore Capital Management.

Това е следващият завой в лъкатушещата правна борба за земекопните действия, реализирани към първокласното крайбрежно имение на Найгард на Бахамите. Тя избухва вследствие на дълготраен спор сред стилния магнат и неговия комшия - американския милиардер Бейкън, които имат прилежащи парцели на бахамския остров Ню Провидънс. Противоречията сред тях ескалират през годините и сега обгръщат повече от дузина каузи и контрадела на Бахамите и в Манхатън. В резултат нито един от двамата не прекарват дълго време в морските си имения.

Природозащитниците от "Спасете заливите " настояват, че от 1984-а до 2012-а Найгард съвсем е удвоил площта на собствеността си, като нелегално е "изгребал " морското дъно и е построил защитни стени, с цел да ограничи водния приток и да разшири плажната си линия. Драгирането е траяло и през 2015-а и 2016-а макар издаденото през 2013-а правосъдно предписание, което му не разрешава сходни действия. Съдия Грант-Томпсън пък показва, че демонстрира "нулева приемливост " към пропуща на подсъдимия да извършва нейните нареждания.

Канадският юрист на 77-годишния Найгард незабавно е обжалвал заповедта за арест, която, съгласно него, е "абсолютно несправедлива и изцяло непотребна ". Просто тъй като клиентът му е желал да се яви в съда на Бахамите, само че не е съумял по здравни аргументи. Три дни по-рано той е бил приет в болница в Уинипег, Канада, където живее, с съмнение за удар.

Лекар от Бахамите е попълнил писмена клетвена декларация, в която показва, че за Найгард би било съдбовно да пътува в това положение. Представени са и фотоси от проучванията на "болника " в помещение, което би трябвало да е болнична стая.

Собствеността на Найгард е била иззета от съда на Бахамите през септември 2018-а поради неиздължени правни такси на "Спасете заливите " в размер на 3 млн. щ. $. Два месеца по-късно стилният магнат е платил санкциите и имението му е било върнато. Той упреква Бейкън, че желае да го изгони от парцела.

Найгард е роден във Финландия. Отрасъл е в Уинипег, Канада, където през 1967-а основава компанията си за дамско облекло "Найгард интърнешънъл ". В момента тя има повече от 170 магазина на територията на Северна Америка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР