Модната компания H&M ще таксува купувачите, които връщат стоки, закупени

...
Модната компания H&M ще таксува купувачите, които връщат стоки, закупени
Коментари Харесай

H&M започва да таксува за връщане на онлайн поръчки, това засяга ли българските купувачи

Модната компания H&M ще таксува купувачите, които връщат артикули, закупени онлайн с £1,99 (4,50 лева). Тази такса ще се ползва за клиентите на стилния бранд във Англия. У нас такава такса за момента би противоречала на европейскаото законодателство - в такива обстановки законът ни дава 14-дневен период за право на отвод от контракта от разстояние. До 14 дни от приемане на стоката можем да я върнем или сменяем, без нужда от пояснение и без значение от повода. От колцентъра на компанията обясниха, че не им е известно такава такса да е въвеждана за българските консуматори.

Конкурентните на H&M, в това число Zara, Boohoo, Uniqlo и Next, към този момент таксуват клиентите си в Обединеновто кралство при връщане на онлайн, като специалистите по търговията на дребно предвиждат, че даже множеството търговция ще последват образеца им, отбелязва.

Докато множеството онлайн търговци и търговци на дребно не афишират публично прекосяването към таксуване за връщане, доста от тях вкараха смяната под радара, като H&M вкара таксата за връщане това лято.
 H&M ще продава облекла втора ръка в Лондон
H&M ще продава облекла втора ръка в Лондон

Натискът да се ограничи въздействието си върху околната среда се усилва

Бизнес анализатори споделиха пред BBC, че други търговци на дребно евентуално ще създадат същото.

" Интересно е, че фирмите наподобява го вършат скритом, само че това е рационално нещо ", сподели специалистът по търговията на дребно Джонатан Де Мело. И добави:

" Има стопански смисъл, защото обезсърчава купувачите да купуват всеобщо онлайн артикули и по-късно да връщат множеството от тях. Това е същински проблем за фирмите. "

Въпреки че купувачите на H&M може да са разочаровани от спомагателната такса за връщане, добави Де Мело, множеството може да схванат за какво една компания би трябвало да вземе такова решение, изключително що се отнася резултатът, който ще окаже то на околната среда.

Много купувачи осъзнават въздействието върху околната среда от доставките и връщанията на артикули - от куриерските услуги до изхвърлените опаковки.

Експертът по търговията на дребно и анализаторът Натали Берг написа в Twitter/X, че търговците на дребно са " основали страшилище " с безплатното връщане.

" ​​H&M таксува за връщане. Търговците на дребно сътвориха страшилище с гратис връщане. Има финансов и екологичен смисъл да се постави завършек на този нрав " купете, с цел да върнете ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР