Модната къща Gucci създаде галерия за NFT изкуство Vault Art

...
Модната къща Gucci създаде галерия за NFT изкуство Vault Art
Коментари Харесай

Gucci отвори галерия-маркетплейс за крипто изкуство

Модната къща Gucci сътвори изложба за NFT изкуство Vault Art Space дружно с цифровия маркетплейс SuperRare. На първата галерия са показани произведения, въодушевени от историята на стилната къща. Те може да бъдат купени на онлайн търгове.

Потребителите могат “да се разходят” из галерията и да прегледат наличните NFT модерни художници. При предпочитание даже може да купят някои от творбите, свързвайки към платформата своя криптопортфейл и вземайки присъединяване в онлайн търговете, научаваме от формалния уебсайт на Gucci.

Валутата, която е посочена като начална стойност на токените, е етер.

По думите на Никол Удино, изпълнителен вицепрезидент на Gucci, основаването на плана е инициирано и курирано от изобретателния шеф на стилната къща - Алесандро Микеле.

На дебютната онлайн галерия, озаглавена “Следващите 100 години на Gucci”, са показани NFT творби на изкуството, всяко едно от които е въодушевено от “наследството на Gucci”.

Само в първата експозиция са взели участие 29 художници.

Разкривайки наследството на стилната къща от разнообразни гледни точки, галерията Vault Art Space показва колекционерски фрагменти от калейдоскопската история на Gucci, които може да се купят на онлайн търгове, разясняват представители на компанията.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР