Модерното образование изисква промени, свързани с пазара на труда. Това

...
Модерното образование изисква промени, свързани с пазара на труда. Това
Коментари Харесай

Училища в Бургас въвеждат нови паралелки, които да са по-близо до нуждите на бизнеса

Модерното обучение изисква промени, свързани с пазара на труда. Това сподели кметът на Бургас Димитър Николов на среща с предприемачи от автомобилната промишленост.
" Искаме нашите деца да излизат от учебно заведение готови за новия пазар на труда. За да сме в крайник с тези промени вкарваме нови професионални паралелки и нов метод в образованието. Вече имаме опит с образованието по приложно програмиране, където си сътрудничим с ИТ компании ", добави Димитър Николов, при представянето на новата стратегия, която се назовава " Професии и бъдеще ".
Освен нови специалности, които да дават отговор на времето, ще има и възобновяване на постройките, където се образоват децата. То включва поправки, системи за енергийна успеваемост, възобновяване на работилници. Новите специалности в учебните заведения, ще бъдат съобразени с нуждата на компаниите, които създават. През идната година учениците ще могат да аплайват за специалностите " Електрически транспортни средства " и " Ремонт на летателни апарати ".
Партньорството с частния бизнеса ще даде опция да се взе участие стратегиите " Ученически практики ", " Наука и обучение за образован напредък " и други.
" Целта ни е учениците, откакто завършат образованието си в професионалните гимназии да останат да работят и да се осъществят тук, в родния си град “, добави Димитър Николов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР