Модернизират всички спешни медицински центрове с над 163 млн. лева

...
Модернизират всички спешни медицински центрове с над 163 млн. лева
Коментари Харесай

Със 163 млн. лева модернизират спешните центрове

Модернизират всички незабавни медицински центрове с над 163 млн. лв. от Оперативна стратегия "Региони в напредък ", оповестиха от Министерския съвет.

Публикуван за координиране е план на Насоки за кандидатстване по процедурата за безплатно финансиране на плана за рационализация на Спешната помощ

В него се планува главен ремонт и съоръжение на 27 центъра за незабавна здравна помощ във всяка от областите в страната и техните филиали.

Това плануват вложенията по процедурата за рационализация на Спешната помощ, която ще се финансира по линия на ръководената от Министерството на районното развиване и благоустройството Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020 година

Общият бюджет е 163,5 млн. лв.. Бенефициент на програмата е Министерството на здравеопазването. Крайният период за кандидатстване е 30 март 2018 година

В плана се планува закупуване на модерни санитарни транспортни средства, обезпечени с информационно съоръжение и здравна инсталация за незабавна здравна помощ.

С тях да се даде опция и за телемедицина, с тях ще има отдалечени съвещания със експерти.

Според програмата, ще се строят нови здания, ще се реконструират, ремонтират или преустроят съществуващи центрове.

Ще се усъвършенства достъпът за лица с увреждания до постройките и околното пространство. В залите за приемане на незабавните сигнали ще се основат условия за практическо образование на екипите.

Целите на процедурата са да се усъвършенства достъпът до незабавна здравна помощ, незабавната диагностика, лекуване и наблюдаване на пациентите до 24 ч., както и да се понижи броят хоспитализации в здравната система.

Проектът на Насоките за кандидатстване е оповестен в подменю "Актуални процедури " в меню Оперативна стратегия "Региони в напредък 2014-2020 " на интернет страницата на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 - www.bgregio.eu, както и на уеб страницата на Министерството на районното развиване и благоустройството. Предложения и мнения по плана на могат да се изпращат в период до 11.12.2017 година (включително) по формален път или на е-поща: [email protected].

Кандидатстването по процедурата ще се реализира напълно по електронен път, посредством Модула за електронни услуги на Информационната система за ръководство и наблюдаване "ИСУН 2020 ", разясняват от Министерски съвет.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР