Модернизираният разузнавателно-ударен хеликоптер Ка-52М е бил успешно изпитан в хода

...
Модернизираният разузнавателно-ударен хеликоптер Ка-52М е бил успешно изпитан в хода
Коментари Харесай

Руските военни изпитаха обновения Ка-52М в Украйна

Модернизираният разузнавателно-ударен хеликоптер Ка-52М е бил сполучливо изпитан в хода на специфичната интервенция в Украйна. За това заяви особено за ТАСС източник от отбранително-промишления комплекс на Русия.

„ В момента Ка-52М минава държавни тествания и военните взеха решение да тестват осъвременената машина в специфична интервенция. Хеликоптерът се показа доста добре. Въз основа на резултатите от потреблението представители на военното ведомство дадоха рекомендации на промишлеността за завършване и възстановяване на някои системи ", сподели източникът на организацията.

Ка-52М е осъвременена версия на вертолета Ка-52 Алигатор. Според разработчиците ракетното въоръжение Ка-52М е унифицирано с въоръжението на различен най-нов ударен хеликоптер Ми-28НМ, което разреши доста да се усили обсега на поразяване на задачата. Ка-52М получи и нова радарна система с дейна фазирана антенна решетка и управляема ракета с повишен обхват. Първият полет на първообраз на осъвременения хеликоптер се състоя на 10 август 2020 година

При проектирането на Ка-52М са употребявани най-хубавите механически решения: употребява се жиростабилизирана оптоелектронна система с повишен обсег на разкриване и различаване на цели, ново цифрово задвижване, което ще усъвършенства точността на прицелване при пукотевица от оръдие, нови спирачни колела с дискова спирачна система и самолетни гуми с нараснала износоустойчивост. На осъвременените машини е инсталиран мотор VK-2500.

На форума " Армия-2022 " Министерството на защитата на Русия подписа контракти за доставка на осъвременени ударни вертолети Ка-52М.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР