Модернизацията на жп участъка Костенец - Септември ще струва над

...
Модернизацията на жп участъка Костенец - Септември ще струва над
Коментари Харесай

Модернизацията на жп линията Костенец - Септември ще струва 380 млн. лв.

Модернизацията на жп сектора Костенец - Септември ще коства над 379 млн. лв.. Договорът за това е бил подписан в понеделник от Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) и изпълнителя - консорциум " Костенец-Септември ". В него влизат три компании -  " Транс логистика ", " Контратас Иглесиас " и " Аркада Къмпани ". Контрактът идва дни откакто Министерският съвет утвърди в допълнение съфинансиране от 116 млн. лева за реновирането на сектора.

Железопътната линия София - Пловдив е сред най-важните в страната и е измежду огромните инфраструктурни планове, финансирани по стратегия " Свързана Европа ". Предвижда се след края на реконструкцията скоростите в сектора Костенец - Септември да бъдат 160 км/ч за пътнически влакове и 120 км/ч за товарни, акцентират от транспортното министерство. 

Преди година НКЖИ обяви обществена поръчка за линията, само че до избор на реализатор по този начин и не се стигна поради поредност от обжалвания. В последна сметка за реализатор бе определено обединяването " Костенец - Септември ", а изборът на НКЖИ се удостовери с решение на Върховния административен съд от април т.г. Най-вероятно обаче страната ще би трябвало да доплаща, защото заради обжалванията срокът за довеждане докрай на плана няма по какъв начин да бъде спазен.

ВЪРТЕЛЕЖКА

Андреана Атанасова е новият зам.-министър на превоза, оповестиха в понеделник от Министерския съвет. Тя ще заеме поста на Димитър Геновски, който напусна поста по свое искане. В последните пет години Атанасова е била в Комисията за контролиране на известията (КРС). Тя има над 20-годишен опит в областта на известията и европейските въпроси, като е работила и в Държавната ревизия по известията, Комитета по пощи и далекосъобщения, транспортното министерство и други За член на КРС Атанасова е препоръчана през 2014 година от президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР