Модернизацията на армията не е прекратена. Към двата проекта, които

...
Модернизацията на армията не е прекратена. Към двата проекта, които
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Модернизацията на армията не е прекратена

Модернизацията на армията не е прекъсната. Към двата плана, които заварихме - за флота и авиацията, към тях беше добавен и планът за рационализация на сухопътните войски. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в студиото на " Денят стартира ".

Той добави, че е бил сюрпризиран от думите на президента Радев за положението на защитата.
Красимир Каракачанов : И той доста добре знае моята теза, моята визия и планове. Така че не съм склонен, че някой е забавил плановете за рационализация.
Министърът на защитата съобщи, че плановете за рационализация на сухопътните войски и този за авиацията ще бъдат импортирани за разглеждане в Министерския съвет до края на март.

По плана за бронираните машини е нужно утвърждението на Министерския съвет, а по-късно и Народното събрание, който да гласоподава нужните средства, сподели Каракачанов и добави, че над изпълнителната власт стои българският парламент. Когато той вземе решение, ние сме длъжни да го осъществим, без значение дали ни харесва или не.

За пръв път от над 10 години бяха увеличени заплатите в армията. Ремонтните фабрики на МО излизат на облага. ВМА е без загуби. Къде е казусът? Нещата не могат да се случат за 2-3 месеца, 27 години нещата са били конюнктурни.

Става въпрос за над 3.5 милиарда лв.. Нямам правото да ги хвърля небрежно и да отбия номера, да отчетем в идващия отчет, че сме похарчили едни пари за рационализация.Защото до момента са изхарчени стотици милиони евро за бойна техника, която стои на земята и ние не я употребяваме, сподели министърът.

Според Каракачанов би трябвало да се търси най-хубавото като цена/качество.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР