Модерният начин на живот носи със себе си редица грешни

...
Модерният начин на живот носи със себе си редица грешни
Коментари Харесай

Шест начина, по които тялото ти подсказва, че си стресирана

Модерният метод на живот носи със себе си редица неверни привички, на които хората се подлагат всекидневно. Хроничният стрес съставлява рисков удар за организма, само че тялото ни изпраща секрети сигнали и признаци. Само би трябвало да разпознаем в точния момент, поучава.

1.Силни менструални болки. Според изследване, извършено от Харвардския университет, дамите, които са под стрес, имат по-силни менструални болки. Физическата интензивност като тренировката може да облекчи болките.

2. Странни сънища - сънищата имат мощно влияние и могат да повлияят на настроението на хората, откакто се разсънят. Поради напрежението може да имате странни сънища и да се будите няколко пъти през нощта.

3. Появява се акне. За появяването му има два разновидността – или към момента сте младеж, минаващ през пубертета, или в действителност би трябвало да дадете отмора на уплашения си организъм:)

4. Болки в стомаха. Напрежението предизвиква главоболие, бодърствуване, само че и болки в корема. Според друго изследване, извършено измежду близо две хиляди мъже и дами, хората, които са под стрес, са двойно по-застрашени от болки в корема.

5. Възпалени венци. Според резултатите от разбора, изработен в Бразилия, хората, които изживяват мощен стрес, са по-предразположени към парадонтоза. Когато организмът е хронично уплашен, той става резистентен на бактерии, които нападат венците.

6. Голямо предпочитание за сладки храни. Ако цялостен живот сте почитател на шоколада, най-вероятно просто сте чревоугодник. Но от време на време гладът за сладко се появява внезапно и е неизпълним. Според изследване, направено в университета на Пенсилвания, стресът е най-големият провинен за желанието за шоколад.


 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР