Moderna се готви за глобално лансиране на потенциалната си ваксина

...
Moderna се готви за глобално лансиране на потенциалната си ваксина
Коментари Харесай

Moderna се готви за пускането на ваксината си срещу COVID-19

Moderna се готви за световно лансиране на евентуалната си ваксина против новия ковид и към този момент е набрала 1.1 милиарда $ от депозити от държавни управления, очакващи инумизационния серум на компанията. Това стана ясно от отчета за приходите на биотехнологичната компания за третото тримесечие.

„ Активно се приготвяме за стартирането на mRNA-1273 и сме подписали редица съглашения за доставка с държавни управления по целия свят “, съобщи изпълнителният шеф Стефан Бансел, представен от CNBC.

Миналата седмица от Moderna обявиха, че са завършили с набирането на 30 хиляди участници за последния стадий на тествания. Повече от 25 хиляди души към този момент са получили двукомпонентния препарат, 42% от доброволците са хора, изложени на висок риск от тежко заболяване. Преобладаващата част от участниците са на възраст над 25 години.

Базираната в Масачузетс компания регистрира загуба от 233.6 млн. $ за третото тримесечие – по-голяма стойност от плануваната от анализатори на Refinitiv. Приходите са малко над 157 млн. $, което, от своя страна, е по-висока стойност от предстоящите от Уолстрийт 77.5 млн. $.

По време на диалог с вложители в четвъртък Бансел означи упованията си бордът за наблюдаване на данните и сигурността, който ще реши дали опитите са сполучливи, да разгласява първия си промеждутъчен разбор през ноември.

През август стана ясно, че Moderna предлага разнообразни цени при договорания - сред 32 и 37 $ на численост. Има и изключения на по-ниски суми от приблизително оповестените. Обсъждат се съглашения за по-голям размер на доставки, което ще понижи цената. Освен това компанията води диалози с подкрепената от СЗО самодейност КОВАКС за оферти за диференцирано ценообразуване.

Ваксината на компанията може да се съхранява до седем дни на към -36 градуса и е належащо да се приложи в границите на до 12 часа след топене.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР