Модерен паркинг за нуждите на Комплексния онкологичен център /КОЦ/ -

...
Модерен паркинг за нуждите на Комплексния онкологичен център /КОЦ/ -
Коментари Харесай

КОЦ – Пловдив откри нов паркинг със 100 места

Модерен паркинг за потребностите на Комплексния онкологичен център /КОЦ/ - Пловдив бе открит публично през днешния ден. Той се намира намира във Втора база на лечебното заведение, на ул. „ Александър Стамболийски” № 2А. Обособени са 100 автомобилни места, от които 16 инвалидни, плюс 20 велосипедни и зарядна станция за електрически коли – по всички европейски и международни условия, разясни шефът на най-големия онкоцентър в Южна България доктор Парашкев Цветков. Инвестицията е за 365 000 лв. без Данък добавена стойност, със лични средства на болничното заведение.

На територията на остарелия паркинг ще бъде издигната постройка по ядрена медицина. Вече е издадено и строително позволение. По този метод пациентите, които имат потребност от характерно проучване няма да се разкарват до други градове и близки страни, да търсят къде да го създадат. То е неотменна част от лекуването на онкологичните пациенти, а ядрената медицина е наложителна конструкция на съществуването на всеки Онкоцентър.

Паркингът бе осветлен от отец Явор. На откриването участваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметовете Илия Кирчев и Тодор Чонов, ръководителят на общинския съвет Александър Държиков, кметът на регион „ Южен” Костадин Язов, ръководителят на общинския съвет на община „ Родопи” Георги Цанков, експерти от РЗИ, лекари.

Д-р Цветков благодари на всички тях като акцентира, че без помощта им тази облага за пациентите е нямало по какъв начин да бъде осъществена. „ В процеса на лекуване хората са обезпокоени, по този метод ще можем да им спестим някои неприятни „ ежедневки”, да не се тормозят най-малко къде ще паркират. Моята съществена идея е лекуването и благополучието на пациентите. Това е идея и на всички лекари в лечебното заведение. Ние не сме от двете страни на бариерата, а от една – идеята ни е една и съща: животът и здравето на пациентите”, сподели в обръщението си към присъстващите доктор Цветков.

„ Това е една потребна облага, тъй като едно институция не може да няма прекрасен паркинг. Искам да пожелая на колектива да бъдете здрави и все по този начин всеотдайни. Ние, като общинска администрация, сме поели ангажимент да се грижим за общинското опазване на здравето. Това значи, че ще създадем всичко належащо да имате нова техника, нови здания и да работите в положителни условия. Защото това рефлектира в отношението към болните”, сподели кметът Здравко Димитров. Той пожела на пациентите по-бързо възобновяване, а лекарите прикани да споделят от какво имат потребност, като акцентира, че администрацията е открита към нови оферти.

Теренът, който е даден на КОЦ – Пловдив, е 10 дка, в това число територията на паркинга, плюс зелената част в междублоковото пространство, където е планувано вероятно градеж на корпус за пребазиране на Първа база, която в този момент е на бул „ Васил Априлов”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР