Модел на безидейност и безизходица – така общинските съветници от

...
Модел на безидейност и безизходица – така общинските съветници от
Коментари Харесай

Съветниците от СДС: Община Русе се превърна в агенция за недвижими имоти

Модел на безпринципност и невъзможност – по този начин общинските съветници от СДС-Русе дефинираха ръководството през миналите малко повече от две години от мандата на кмета Пенчо Милков

Елеонора Николова, Станимир Станчев и Деян Недков направиха коментар по отношение на идната сесия на локалния парламент и дейностите на общинската администрация, осведоми

Само за предходната година са осъществени към 130 продажби на общинска благосъстоятелност, а две трети от точките на сесията в четвъртък още веднъж са свързани с продажби, сподели Станимир Станчев. Той дефинира общината като „ една от най-хубавите организации за недвижими парцели в района “, защото разчита в бюджета си на лични доходи основно от продажби. „ Това е една безидейна община, която не може да притегли вложители и планове “, сподели още той.

Според Елеонора Николова администрацията няма нужния потенциал. Тя даде образец с провалените на два пъти публични поръчки за доставка на нови тролеи и продажбата посредством търг на парцел в Индустриалния парк. Николова напомни, че паркът е бил основан точно с концепцията да се оферират на вложители подготвени терени, а в този момент се вършат единствено безразборни продажби. Би трябвало общината да работи взаимно с компанията от Тутракан, която има инвеститорски интерес за Индустриалния парк, а не да я праща на общ търг.

Станимир Станчев разяснява особено въпроса с построяването на плувен комплекс в Парка на младежта на мястото на „ Норд “. Според него това ще унищожи парка, ще сътвори проблеми с живущите в региона и най-много ще бъде губещо оборудване. Станчев съобщи, че ще упорства да види геоложките изследвания, тъй като, както е известно огромният басейн е с напукана стена и крие заплаха от свлачище. Проектът за комплекса по предварителна информация ще коства към 12 млн.лв., а действително има подготвен план за много по-малко пари до мола. Въпросът на съветниците е за какво не се осъществя той. Комплексът в парка би наложил тегленето на заем, което най-после може да докара общината до банкрут.

Деян Недков повдигна тематиката с продажбата на 48 общински жилища при подадени над 500 заявки. Съветниците от Съюз на демократичните сили още веднъж подчертаха, че съгласно тях при образуването на цената би трябвало да се регистрират направени от наемателите с техни средства усъвършенствания. Те ще внесат предложение за увеличение на броя на общинските жилища за продажба, а средствата да се употребяват напълно за градеж на нов общински жилищен блок.

Елеонора Николова изрази позицията си по отношение на продажбата на акциите на общината в хотел „ Сплендид “. Според нея би трябвало общината да резервира хотела за себе си и да го развива, защото е в центъра, наоколо до общински паркинг, и би могъл да бъде рентабилен актив.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР