Модата при спортните обувки се движи по свои собствени закони.

...
Модата при спортните обувки се движи по свои собствени закони.
Коментари Харесай

Маратонките, които всички носят това лято

Модата при спортните обувки се движи по свои лични закони. В избрани моменти стават настоящи модели, основани преди десетилетия. В други пък виждаме нова версия на към този момент поомръзнали ни такива, които още веднъж може да носим на драго сърце.
 Adidas Gazelle и за какво това са най-актуалните маратонки за пролетта
Маратонките, които всички желаят тази пролет

И които са настоящи към този момент... 50 години

Това лято се възражда модел отпреди 70 години с типично лятно име. Говорим за Adidas Samba. Дизайнът на тези маратонки е основан през 1949 година от самия Ади Даслер, създателят на Adidas. Първият модел е напълно черен с трите бели линии на марката и гумена подметка, подобаваща за футбол.

Година по-късно в Бразилия се състои Световното състезание по футбол и Даслер взема решение, че моментът е съвършен да кръсти новия си модел Samba по името на известния бразилски танц. Стратегията сработва и маратонките стават доста известни.

В продължение на няколко десетилетия се употребяват за игра на футбол на закрити пространства, след което губят известността си. Adidas Samba са възродени от брит поп културата в края на 90-те и началото на 2000-те години, когато братята Галахър от Oasis не ги смъкват от краката си.

И ето ни още двайсетина години по-късно, когато известни лица като Джиджи Хадид, Кая Гербер, Риана, Сиена Милър избират да носят точно Adidas Samba с летните си облекла. Което значи, че няма по какъв начин и ние да не го създадем. Особено поради обстоятелството, че моделът към този момент се предлага в доста цветове и разнообразни цветови комбинации.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР