Модата на фастбековете с четири врати, наричани кой знае защо

...
Модата на фастбековете с четири врати, наричани кой знае защо
Коментари Харесай

Peugeot ще се пробва с четириврато купе

Модата на фастбековете с четири порти, наричани кой знае за какво купета, няма да подмине и Peugeot. Продажбите на най-големия модел на марката не вървят добре (под 10 000 екземпляра за предходната година) и французите готвят промени за наследника на 508, написа L'Automobile Magazine.

Делът на обичайните седани като VW Passat, Opel Insignia, Ford Mondeo и Citroen C5 в продажбите на европейския пазар непрекъснато спада. През 2016-а на Стария континент са купени едвам 750 000 автомобила от този сегмент против 1.3 млн. преди единствено 10 години.

Виновници за спада са както все по-популярните SUV-та, по този начин и четиривратите "купета ", чиято мода стартира с Mercedes-Benz CLS през 2004-а. Audi, BMW и Volkswagen бързо яхнаха вълната, само че френските компании проспаха измененията.



Peugeot се надява да навакса изоставането в идната генерация на флагмана си. Според L'Automobile Magazine приемникът на 508 ще има освен версия с наклонен покрив, а и ловно комби.

Новият модел ще бъде малко по-къс от настоящия (4.75 против 4.83 м), което е необичайност в днешно време. Автомобилът ще бъде издигнат на модулната платформа ЕMP2 и ще има междуосие от 2.8 метра.



Сигурен в гамата от мотори към този момент е единствено новият 1.5-литров BlueDHi. Той ще се съчетава с 8-степенна автоматизирана трансмисия. Ще има и хибридна версия. За разлика от 508 RXH обаче тя ще комбинира бензинов, а не дизелов елемент с електромотор.

Peugeot най-вероятно ще покаже новия си флагмански модел през март следващата година на салона в Женева. Прогнозната цена на базовия модел съгласно L'Automobile Magazine е към €31 000.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР