Мобилното приложение Google Lens вече може да разпознае над един

...
Мобилното приложение Google Lens вече може да разпознае над един
Коментари Харесай

Google Lens вече разпознава над един милиард обекта

Мобилното приложение Гугъл Lens към този момент може да разпознае над един милиард разнообразни обекти. Приложението излезе предходната година и първоначално разпознаваше едвам 250 000 обекта.

Това доста нарастване въз основата на разпознавани обекти стана допустимо откакто системата за различаване на облици на Гугъл Lens бе подготвена да чете надписите на етикетите на другите артикули. Благодарение на разпознаването на текста, в този момент Гугъл Lens разпознава повече артикули. Системата получи и повече данни от фотосите, направени със смарт телефони, а в този момент тази функционалност стана по-точна и надеждна.

Тренирането на системата е осъществено посредством продуктите, налични в Гугъл Shopping. Логично, Гугъл Lens не може да се оправи с малко известни обекти, като да вземем за пример подпора от 90-те години или първото издания на рядка книга. Но все пак, системата към този момент обгръща голям брой предмети, употребявани в всекидневието.

Освен артикули, Гугъл Lens разпознава и хора, имената на Wi-Fi мрежите и геометричните фигури. Възможността за автоматизирано включване към Wi-Fi посредством снимане етикета на рутера бе показана още по време на събитието I/O 2017. А тази година е добавена опцията за прекопирване на данниte от визитните картички, които могат да се прибавят към контактите на смарт телефона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР