Мобилният телефон замени радиото, компактния фотоапарат и диктофона за огромната

...
Мобилният телефон замени радиото, компактния фотоапарат и диктофона за огромната
Коментари Харесай

Над половината българи са готови да заменят дебитната карта с мобилен портфейл

Мобилният телефон размени радиото, компактния фотоапарат и диктофона за голямата част от потребителите, а идната " жертва " може да се окаже дебитната карта, откакто над половината консуматори към този момент излизат удобно от вкъщи си без физически портфейл и разчитат на виртуален. Това демонстрират резултатите от изследване на платформата за разплащане Paysafe измежду 14 500 души от разнообразни страни, в това число и България.

Контекст : Виртуалните портфейли употребяват NFC чиповете, които са налични в множеството смарт телефони и по този начин ги трансформират в средство за безконтактни заплащания. Първоначално по-популярни бяха услугите на небанкови финтех компании, само че от ден на ден обичайни кредитни институции също интегрират тази технология.
 Дигиталните портфейли изпреварват кеша през 2020 година
Дигиталните портфейли изпреварват кеша през 2020 година

До 2024 година по-малко от 10% от покупките в магазин ще бъдат с банкноти

Големи платформи като Apple Pay и Гугъл Pay разрешават да " виртуализирате " банковата си карта и по този начин да употребявате телефона или смарт часовника си за заплащане.

От друга страна : Дебитните карти към момента са най-популярният способ за заплащане - у нас 60% от респондентите ги употребяват при поръчка на храна за у дома, 62% - при настаняване в хотел и 58% - при организирането на далечни пътувания и ваканции. На този декор, към 6-7% са употребяващите виртуален портфейл в България - малко по-ниско от междинното по света.
 35% от българите се доверяват на цифровите портфейли за изпращане на пари в чужбина
35% от българите се доверяват на цифровите портфейли за изпращане на пари в чужбина

Според изследване на Paysafe

Германия и Италия са страните, в които има максимален напредък при потреблението на тези платформи, като в някои сфери близо една четвърт от транзакциите минават през тях.

Какво следва : 55% от интервюираните считат, че мобилните портфейли ще заменят изцяло дебитните и кредитните карти през идващите 10 години.

53% от българите и през днешния ден не се тормозят да излизат от вкъщи си без физически портфейл - декларират, че могат да разчитат на мобилния си телефон за заплащането на всекидневните покупки.
 Европа приготвя цифров портфейл. Какво съставлява той?
Европа приготвя цифров портфейл. Какво съставлява той?

Приближаваме ли се към завършек на физическите документи?

Още нещо : Въпреки повишаването на живота, потребителското търсене на пътувания, гейминг и свободно време остава високо, демонстрират данните на Paysafe. 51% от потребителите на световно равнище към момента дават приоритет на тези разноски пред други свои персонални разходи.

Основни категории в разноските, направени онлайн, са храна за у дома (27% от запитаните), облекла (25%), стрийминг услуги (25%) и пътувания (17%).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР