Мобилният пакет или ще бъде приет, или няма да бъде

...
Мобилният пакет или ще бъде приет, или няма да бъде
Коментари Харесай

Петър Курумбашев за пакета “Мобилност”: Не сме се отказали да спечелим този мач

„ Мобилният пакет или ще бъде признат, или няма да бъде признат. Вчера се видя от гласуването, 154 на 156 гласа, че шансът в действителност е 50:50. В момента вършим разбор страна по страна, човек по човек и водим разговри с всеки един “, сподели Петър Курумбашев в утринния блок на Българска национална телевизия.  

 

„ Видяхме през вчерашния ден, че словашките ни сътрудници от социалистите излязоха от зала, десните словаци гласоподаваха с отсрещната страна или “въздържали се ”. Аз бях сюрпризиран от румънските социалисти, защото най-малко 10 от тях не бяха в залата, а има трима румънци (един Групата на социалистите и демократите и двама от Европейската национална партия), които са дали своят вот „ срещу “. Не водим ние и тази ранглиста – някой от личната ти страна да гласоподава против нейния народен интерес ”, добави той.

 

„ За наша приятна изненада испанските социалисти ни поддържаха, десните се въздържаха, а пък португалците, които бяха твърдо зад нас, гласоподаваха шарено. Неприятно ме изненадаха ирландците и гърците, които не ни поддържат все още. Имаме поддръжката на хърватските евродепутати, само че те бяха единствено двама. Литовците също ни поддържат, само че пък в залата беше единствено един техен представител. Трябва да поработим с тези сътрудници за утрешното гласоподаване и да ги убедим да гласоподават дружно с нас. Разчитаме и на английските консерватори. В момента сме се фокусирали по какъв начин да спечелим гласуването на следващия ден, а не, в случай че загубим, какво би трябвало да вършим по-късно. В никакъв случай не сме се отказали да спечелим този мач и вчерашното гласоподаване го сподели. ”

  

На въпрос дали румънското председателство може да направи нещо, ако пакетът бъде признат, българският евродепутат отговори, че към този момент са водени диалози с румънските му сътрудници с експлицитната молба да не се открива триалогът сред институциите. „ Дори и най-лошият сюжет да се случи - пакетът да бъде признат - е безспорна научна фантастика да си мислим, че триалогът ще се състои. Най-леките триалози минават за към 6 месеца, а някои не са минали и за година и половина. Да си мисли някой, че този пакет може да бъде контрактуван от март до април, е меко казано научна фантастика. Няма по какъв начин договарянията да минат за един месец, тъй че да се върне за последно гласоподаване в Екологичен потенциал в средата на април. Има  някакви момински мечти на отсрещната страна, че това може да се контракти в границите на един месец, само че това е безусловно невероятно ”, посочи Курумбашев. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР