Мобилни телефони издали братята близнаци от село Дъбово и родителите

...
Мобилни телефони издали братята близнаци от село Дъбово и родителите
Коментари Харесай

Пишман наркодилъри, станаха за смях: Телефони издали близнаците от Дъбово. Закопчаха цялото семейство

Мобилни телефони издали братята близнаци от село Дъбово и родителите им, че гледат канабис. При акцията на ГДБОП беше закопчано цялото семейство, а трева беше открита и в олтара на локалната черква „ Св. Георги Победоносец “, където Силвия служела като клисарка.

Това споделиха от ГДБОП пред „ Телеграф “. От прокуратурата пък обявиха, че против Петър Ковачев, жена му Силвия, синовете им и още един мъж към този момент са повдигнати обвинявания, които са по няколко члена на Наказателния кодекс и могат да получат солени присъди, в случай че съдът реши.

Купувачът
„ Получихме действен сигнал, че тази фамилия от Дъбово отглежда марихуана. Започнахме да работим интензивно по тях, пуснахме и СРС-та за мобилните им телефони. Оказа се, че тези хора се готвят да продадат голямо количество канабис на клиент. Решихме да ударим преди договорката “, обясниха от управлението на ГДБОП. Окръжният прокурор Дичо Атанасов пък показа на брифинг: „ Наглостта на хора от тази категория причинители стига до такава степен, че в избран интервал от време тези високорискови субстанции са били съхранявани в постройката на храма в село Дъбово “. По думите му Силвия била обслужващ личен състав в църквата и по този начин имала достъп до олтара и пространствата. Антимафиотите разкрили общо 43 кг марихуана в божия дом и още 275 кг сурова листна маса на адресите на семейството.

“Двама от участниците в проведената незаконна група са възпитаници на 18 години, които са подпомагани в активността си от техните родители. Има и пето лице, което няма роднинска връзка с групата ”, разяснява заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов. Към момента нямало данни дрогата да е била популяризирана в учебни заведения. Такива количества могат да се съхраняват и с други цели, измежду които трафик, изясни той. Смята се, че фамилната тайфа работила от няколко години.

Спецченгета разкриха, че персонално бащата и близнаците обработвали тревата в равнища. Те се изживявали като селски наркофермери, а след това търсели клиенти. Не се занимавали с разпространение.

„ В сегашния миг всички сме очевидци на едно порочно събитие, а точно разпространяването на високорискови наркотични субстанции както в региона, по този начин и в цялата страна “, означи окръжният прокурор. Спрямо петимата са повдигнати обвинявания за четири тежки умишлени закононарушения.

В хода на следствието станало ясно, че иззетата марихуана щяла да бъде продадена единствено на един клиент, който към този момент щял да я пръсне в няколко регионални града. Анализът на стоката в началото посочил, че канабисът е с ниско качество, защото бил отглеждан на поле и без специфични торове, а не като марихуаната в нарколаборатории. Цената му също била с много занижени параметри.

Могат да отнесат 15 година затвор и 100 бона санкция
Петър, Силвия, близнаците и съучастникът им ще дават отговор по няколко обвинявания, изясни наблюдаващият прокурор Петя Драганова.

Задържаните са привлечени към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група, основана с користна цел – приемане на приходи от незаконна активност, обвързвана с осъществяване на закононарушения срещу националното здраве – държане и разпространяване на наркотични субстанции и засяване и развъждане на растения от рода на конопа. За всяко настрана закононарушение е планувано настрана наказване „ отнемане от независимост “, уточни Драганова. Най-тежкото планувано наказване е „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години и санкция в размер на 20 000 до 100 000 лева за държане на наркотични субстанции за разпространяване.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР