Мобилни екипи на варненските данъчни посетиха гр. Търговище, като извършиха

Мобилни екипи на варненските данъчни посетиха гр. Търговище, като извършиха ...

Варненските данъчни запечатаха кафене и бар.

Мобилни екипи на варненските данъчни посетиха гр. Търговище, като извършиха проверки в магазини за хранителни и промишлени стоки, плодове и зеленчуци, питейни заведения. Проверките имат за цел да установят отчитат ли търговците реално оборотите си.

Фискалните агенти са посетили кафе-клуб и бар в центъра на Търговище, за да проследят дали търговците спазват законовите изискванията за отчитане на продажбите. При извършване на контролни покупки на данъчните не са издадени фискални бележки, като за това нарушение на търговците са съставени актове за административно нарушение и е наложена принудителна административна мярка-запечатване на обектите за период от 10 дни.

От НАП Варна напомнят на търговците, че освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.

Проверките на варненските данъчни продължават на територията на цяла Североизточна България, като контролът ще бъде засилен и на обекти разположени по Северното Черноморие.

Източник: varna24.bg