Мобилизираните не могат да бъдат изпратени веднага в окопите, те

...
Мобилизираните не могат да бъдат изпратени веднага в окопите, те
Коментари Харесай

Как мобилизираните се готвят за специалната операция

Мобилизираните не могат да бъдат изпратени незабавно в окопите, те би трябвало първо да преминат специфична военна преквалификация. Къде и по какъв начин се образоват новите военнослужещи от съветската войска за присъединяване в спецоперацията, на какво се натъртва и по кое време ще завърши тази подготовка?

Основата на армията е пехотата. Стрелци, картечари, снайперисти, огнехвъргачки, батальонни разузнавачи. Като се има поради фактът, че възрастовата категория под 35 години попада под готовност за тази категория военни специалности, като се вземе поради предходната военна работа, за тях не е толкоз мъчно да възстановят армейските умения. Въпреки това се чака те да преминат и едномесечно образование, преди да отидат в зоната за специфична интервенция.

„ Уменията за боравене със стрелково оръжие остават в продължение на доста години, това е като да се научиш да караш велосипед, а по-късно рефлексната памет ще ти помогне да въртиш педалите и да държиш кормилото безпрепятствено “, сподели генерал-лейтенант Анатолий Хрульов, някогашен пълководец на 58-а войска. “Сега, несъмнено, е значимо да освежим уменията за пукотевица, имаме потребност и от баналното сглобяване и демонтиране на щурмовата карабина, това също може да бъде потребно в борба. Най-важното е да се отработи съгласуваността на подразделенията на равнище взвод-рота ”, добавя той.

“На бойното поле, под противников огън, боецът вижда единствено това, което е пред него. В същото време той би трябвало да усеща, че отдясно и отляво на него са сътрудниците, в които би трябвало да е сигурен, без даже да се оглежда. Освен това той би трябвало да може да слуша командите на командирите, макар изстрелите или детонациите, и ясно да ги извършва. Когато се стигне до такова съгласие, той няма да бъде просто войник, даже самоуверен и смел, а част от обединен механизъм, кадърен да извърши задачата. Това е образованието, което се прави сега ”, прецизира генералът.

Къде ще се организира цялото това образование? За това има специфични полигони, военни образователни центрове и висши военни образователни заведения. Например, беше обявено, че образователният център на ВДВ в Омск, полигонът покрай Москва в Алабино и редица районни центрове във военните окръзи към този момент се употребяват от десантните войски.

Мобилизираните резервисти към този момент имат опит в военната работа. Някои са натрупали военен опит още в Чечня, Южна Осетия, някои от призованите са служили в Сирия. Това са приети заслуги, само че отчасти забравени, по тази причина се планува преквалификация за всички категории.

Тук има и подобен колорит - неотдавна съветската войска получи нови типове оръжия, като се стартира от новия автомат АК-12 и информационно съоръжение (никой не беше чувал за автоматизираната система за ръководство Т3 преди година). Танкът Т-90М „ Прорив “ се разграничава доста от своите прародители както по системите за ръководство, по този начин и по системите за огнево поразяване. Всичко това би трябвало да се научи от мобилизираните.

Основният акцент на Министерството на защитата на РФ в мобилизационните проекти е в по-голямата си част върху пехотата, танкистите и артилеристите.

Много се търсят и " екзотичните " специалитети, като готвачите. Те се готвят да вземем за пример в 190-то учебно заведение за военни готвачи на Западния боен окръг. Сега там се преквалифицират мобилизираните, които ще би трябвало да „ развяват черпака “ в зоната на бойните дейности и да обезпечат на сътрудниците си пълноценно трикратно хранене. Те овладяват такива „ оръжия “ като автоматизираните мобилни кухни ПАК-200М и ПАК-130М, които оказват помощ да се забърка нещо питателно в непосредствена непосредственост до фронтовата линия.

Медицинското образование е включено в програмата за преквалификация на всеки мобилизиран. Това е способността да се оказва първа помощ на ранени благодарение на самостоятелен комплект за първа помощ. Министерството на защитата имаше недоволства от подобен комплект, само че “Ростех ” създаде нов армейски комплект за първа помощ с комплект от 30 плъгини за потребление навън, в това число при дълъг и самостоятелен престой.

Сред мобилизираните има и професионални лекари, в това число дами. Те ще би трябвало да работят в лечебни заведения, само че спецификата на полевата хирургия е непозната за мнозина, тя също би трябвало да бъде създадена авансово. Такива известни центрове са болничното заведение “Бурденко ” в Москва, ВМА в Санкт Петербург, Медицинския университет в Омск, който обичайно доставя фрагменти за ВДВ.

Под мобилизационния апел попадат и офицери, най-вече в чинове от капитан до майор. Повечето от тях минават преквалификацията с бъдещи подчинени, извършват и извършения по пукотевица и запомнят по какъв начин да водят бойците.

Има и обособени категории офицери - това са някогашни щабни офицери, бойци с неповторим опит в бойното ръководство, които преди този момент са били военни съветници и инструктори. Те се изпращат за в допълнение образование в профилирани военни академии, най-много в Общовойсковата академия „ Фрунзе “. Призивът на генерали не се обявява изключително, само че в запаса има няколкостотин души на възраст под 60-65 години.

Срокът за преквалификация на резервистите, които ще отидат в зоната на СВО, се дефинира от един до три месеца според от специалността - това е интервалът за довеждане докрай на курса за млад войник в армията. Това време е изцяло задоволително, с цел да може с интензивно образование освен да възстановят военните умения, само че и да се усвоят нови.

В руската войска общоприетото образование продължаваше шест месеца от нулевия цикъл до сан младши сержант или експерт от един или различен профил. Като се има поради предходното образование на мобилизираните, в този момент този период е понижен.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР