Мобилизацията в Русия ще засили войната с Украйна, смята бившият

...
Мобилизацията в Русия ще засили войната с Украйна, смята бившият
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Войната най-лесно би могла да бъде спряна от руска страна

Мобилизацията в Русия ще ускори войната с Украйна, счита някогашният зам.-министър на защитата

Войната най-лесно би могла да бъде спряна от съветска страна. Светът осъжда тази война и опитите да се създадат референдуми и по този метод украински градове да се причислят към Русия. Това съобщи Йордан Божилов, някогашен зам.-министър на защитата, в ефира на Българска национална телевизия.

Всички отрицателни последствия, които понасяме са в резултат на тази война. Мобилизацията ще ускори тази война – ще има повече жертви, повече разрушена инфраструктура. Протестите в Русия главно са поради мобилизацията, тъй като войната влиза във всеки дом. Това е дребна крачка, те не могат да трансформират обстановката, сподели още Божилов.

Руската войска има липса на високоетични оръжия, минаваме във форма на война, която разчита на стандартна войска. Зимата ще бъде фактор. Ако е студено, няма ток и отопление ще бъде напън върху управлението на Украйна и Европа. И на това Путин разчита, употребявайки газа като оръжие, счита някогашният зам.-министър на защитата.

Според него войната има въздействие върху най-различни сфери и върху нашата страна. И добави, че би трябвало да се следи обстановката, като се види дали имаме запаси, които да минимализират рисковете, които са доста.

По думите му България би трябвало да влага в армията и въоръжението си, тъй като ясно се вижда, че руското въоръжение е неефективно.

Според Божилов страната ни би трябвало да изрази по ясна и твърда позиция по отношение на войната в Украйна.

Бившият зам.-министър на защитата означи, че страната ни не е ремонтирала украинска техника, макар решението на Народното събрание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР