Мо Фара коментира 4-годишното наказание на бившия си американски треньор

...
Мо Фара коментира 4-годишното наказание на бившия си американски треньор
Коментари Харесай

Мо Фара за Салазар: Не толерирам никого, който нарушава правилата

Мо Фара разяснява 4-годишното наказване на някогашния си американски треньор Алберто Салазар, който беше осъден за 4 години. Салазар е основен треньор в школата на " Найк " в Орегон и някогашен треньор на четирикратния олимпийски първенец Мо Фара от Великобриратния. Джефри Браун, ендокринологът, който дълги години работеше с спортистите на Салазар, също е осъден за четири години.

В изказване на Американската антидопингова организация се споделя, че два самостоятелни тричленни състава на Американската арбитражна асоциация са открили, че Салазар и Браун са пренасяли тестостерон, ползвали са неразрешена инфузия и са се занимавали с подправяне на документи, с цел да се опитат да предотвратят разпространяването на информация за осъществените нарушавания. 61-годишният Салазар разяснява, че е шокиран от извода на следователите и ще апелира решението.

“Облекчен съм, че след четири години USADA приключи следствието си против Алберто Салазар. Напуснах плана на “Найк” в Орегон през 2017 година, само че постоянно съм казвал, че не търпя никого, който нарушава правилата”, се споделя в особено изказване на Фара.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР