Мнозинството в парламента продължава да подкрепя пътя на държавата към

...
Мнозинството в парламента продължава да подкрепя пътя на държавата към
Коментари Харесай

Пеканов: Мнозинството в парламента продължава да подкрепя пътя към еврозоната

Мнозинството в Народното събрание продължава да поддържа пътя на страната към еврозоната, съобщи длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по време на парламентарния блицконтрол.

Пеканов напомни, че скоро имаше избори, на които всяка една партия сподели своето мнение за приемането на страната в еврозоната. " Вие имате ясно изразено мнение, аз го почитам, даже да не съм склонен с него ", обърна се Пеканов към партия " Възраждане ", които съгласно него имат право да са срещу, само че има решение на Народното събрание за еврозоната и то не е анулирано. Техническата работа по приемането продължава, тъй като служебният кабинет има такава отговорност, сподели Пеканов.

Той отхвърли обвинявания от " Възраждане " служебният кабинет да е плащал на лобисти в Европейска комисия.

" Нямам информация за разплащания към лобисти и не мога да разясня ", сподели Пеканов. Той напомни, че Министерският съвет утвърди отпущането на 10 млн.лв. по бюджета на Министерството на финансите за 2022 година за финансово застраховане на информационните действия по процеса за въвеждането на еврото в Република България.

Пеканов обаче акцентира, че няма информация тези средства досега да са употребявани. " Те са делегирани, само че не са употребявани ", сподели вицепремиерът. Всички други въпроси би трябвало да ги отнесете към Министерството на финансите, сподели той на партия " Възраждане ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР